Tenis

Ribakina nastavlja pobjednički niz, Cirstea nadigrala Sabalenku

Petar Jenjić • četvrtak, 30.03.2023.
Ribakina nastavlja pobjednički niz, Cirstea nadigrala Sabalenku
Foto: EPA

Noćas su odigrana tri četvrtfinalna meča na Masters u Miamiju za tenisačica, a do pobjeda stigle su Elena Ribakina, Jessica Pegula i Sorana Cirstea...

Pobjednički niz nastavlja Elena Ribakina koja sinoć nije imala problema protiv Martine Trevisano. Kazahstanka je na koncu slavila sa 6:3, 6:0 nakon sat i 12 minuta igre.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ribakina nakon osvajanja Indian Wellsa juri prema novom finalu, ujedno drugom u cijeloj karijeri. Da dođe do toga, morat će priječi Jessicu Pegulu.

Američka tenisačica i treća na svijetu svladala je nakon velike borbe Anastasiju Potapovu sa 4:6, 6:3, 7:6 nakon dva sata i 38 minuta provedenih na terenu.

Bio im je ovo četvrti međusobni dvoboj i četvrta pobjeda Amerikanke koja će se boriti za svoje treće finale na Masters turnirima. Prošle godine izgubila je u Madridu, a slavila u Guadalajari.

Sorana Cirstea lakše je od očekivanog slavila protiv Arine Sabalenke s dva puta po 6:4 za sat i 27 minuta igre. To im je ujedno bio i prvi međusobni dvoboj, a Rumunjka još nije izgubila nijedan set na turniru.

Do sada nikada nije igrala finale Mastersa, a za njega će se boriti protiv bolje iz dvoboja Ekaterina Aleksandrova - Petra Kvitova koje svoj četvrtfinalni meč igraju večeras.

Masters Miami, četvrtfinale:
Elena Ribakina - Martina Trevisan 6:3, 6:0
Jessica Pegula - Anastasia Potapova 4:6, 6:3, 7:6 (2)
Sorana Cirtesa - Arina Sabalenka 6:4, 6:4

FOTO: EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!