Košarka

Celticsi ponizili Buckse usred Wisconsina, poraženi i Nuggetsi bez Jokića

Branimir Korać • petak, 31.03.2023.
Celticsi ponizili Buckse usred Wisconsina, poraženi i Nuggetsi bez Jokića
Foto: EPA

Noćas su u NBA ligi na rasporedu bile samo dvije utakmice. Velike gostujuće pobjede upisali su Boston Celticsi i New Orleans Pelicansi...

Vodeća momčad NBA lige ponižena je na svom parketu u susretu protiv glavnog konkurenta u borbi za jedinicu na Istoku, a i u ligi, Boston Celticsa. Celticsi su razbili Buckse usred Milwaukeeja sa 140:99.

Igraj na utakmice NBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako Bucksi ove sezone imaju puno problema protiv Celticsa, malo tko je očekivao baš ovakvu pobjedu. Međutim, potpuno nadigrani domaćin jednostavno nije pronalazio rješenje za raspoložene goste koji su već na poluvremenu imali skoro 30 poena prednosti.

Jayson Tatum ubacio je 40 poena (8/10 trica) uz osam skokova, a Jaylen Brown dodao je 30 poena, pet skokova i pet asistencija. Kod Bucksa Giannis Antetokounmpo dodao je 24 poena i sedam skokova, a Khris Middleton dodao je 13 poena i pet skokova.

Denver Nuggetsi bez Nikole Jokića nisu mogli puno protiv raspoloženih Pelicansa. Pelicansi su maksimalno iskoristili neigranje Jokića te su slavili sa 107:88.

I ovdje je domaćin od početka bio u minusu i polako tonuo, a gosti odličnim nastupom samo povećavali razliku. U konačnici su odnijeli uvjerljivu pobjedu.

Sjajnu utakmicu odigrao je Brandon Ingram koji je upisao 31 poen, 11 skokova i deset asistencija. CJ McCollum dodao je 23 poena (6/8 trica), a Jonas Valančiunas 15 poena i 12 skokova. Kod domaćina Jamal Murray upisao je 21 poen i sedam asistencija, a Bruce Brown 19 poena i pet skokova.

NBA:
Milwaukee Bucks - Boston Celtics 99:140
Denver Nuggets - New Orleans Pelicans 88:107

FOTO: EPA/JIM LO SCALZO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!