Košarka

Šarin: 'Svakodnevno zvone telefoni za naše mlade igrače, to je dokaz da smo na pravom putu'

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 31.03.2023.
Šarin: 'Svakodnevno zvone telefoni za naše mlade igrače, to je dokaz da smo na pravom putu'
Foto: FaH

Susreti Furnira i Šibenke uvijek plijene pažnju i nepredvidivost posebno nakon što je na klupu sastava iz Dubrave prije dvije godine sjeo Jeronimo Šarin, idejni tvorac današnje Šibenke koja se s Furnirom bori za peto mjesto uoči doigravanja....

Dubrava Furnir je prema posljednjim igrama i rezultatima u nešto boljoj formi, a to neće zavarati trenera Jeronima Šarina uoči nedjeljne utakmice četvrtog kola HT Premijer Lige za prvaka koja se igra od 18 sati.

Igraj na Furnir - Šibenik na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"S aspekta ovosezonskih utakmica, ja bih rekao da je Šibenka favorit jer je slavila u dvije od tri međusobne utakmice. Iako, s obzirom na njihove i naše igre, netko će reći da smo mi favoriti. Utakmica će biti otvorena jer igraju dvije najmlađe momčadi HT Premijer lige. Mi smo u jednom dobrom ritmu s tri jako dobre utakmice gdje smo nakon pobjede protiv Cedevite Junior imali praktički "na konopcima" Split i Cibonu. Nemamo rezultatski imperativ, a ono gdje imamo imperativ je nastaviti igrati na način kako igramo posljednje utakmice", kaže Šarin kojem će ovo biti deveta utakmica na klupi Furnira protiv Šibenke.

U posljednjim utakmicama kod Šibenke se osjeti izostanak kapetana Paića.

"Vrlo važan igrač za njih. On im je maksimalno pomogao u dosadašnjem dijelu sezone, pa tako i u posljednjoj utakmici koju smo izgubili protiv njih u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića. Iako je i tada bio ozlijeđen, preko njega je napravljen preokret u drugom poluvremenu. Međutim, u odnosu na tu utakmicu i mi smo bez MVP-a lige Hollingswortha te mi se čini da smo se mi nešto bolje prilagodili njegovom odlasku nego Šibenka Paićevom izostanku."

Ova utakmica se čini presudna u borbi za eventualno peto mjesto uoči doigravanja.

"U svakom slučaju bolje je biti peti ili šesti, ali stalno ističem da ulaskom u Ligu za prvaka nismo opterećeni rezultatom. Želimo ući u doigravanje u što boljoj formi i ono što me veseli jest što smo pokazali da možemo igrati sa svima. Gledamo samo prema nedjelji, da našim navijačima opet podarimo jednu dobru utakmicu i upišemo prvu pobjedu u novoobnovljenoj dvorani u Dubravi. Činjenica je da svakodnevno zvone telefoni za naše mlade igrače i to je ono što je dokaz da smo na pravom putu. Imamo momčad koja ima dugoročne ugovore i ovim putem poručujemo svima da naši igrači ostaju u Dubravi u nastavku našeg projekta."

Je li Šibenka iznenadila Furnir u posljednjoj međusobnoj utakmici u četvrtfinalu Kupa kada je sastav Damira Milačića odigrao puno bolje drugo poluvrijeme.

"Mislim da smo mi sami sebe u toj utakmici negativno iznenadili. Odigrali smo loše drugo poluvrijeme nakon prvog gdje smo trebali imati puno veću prednost. Jednostavno to nije bio naš dan. Bili smo bez energije i Šibenka je zasluženo pobijedila. U tom taktičkom dijelu mislim da nije bilo neko iznenađenje jer smo jednostavno mi bili loši."

FOTO: HINA/ Tomislav Pavlek

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 275+444
3Cibona 2210+140
4Cedevita Junior 2012+199
5Dinamo Zagreb 1913+208
6Zabok 1715+35
7Dubrovnik 1418-56
8Šibenka 1319-46
9Dubrava 1319-108
10Alkar 923-161
11DepoLink Škrljevo 725-337
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!