Tenis

Kvitova prekinula niz Ribakine i osvojila Miami

HINA, Petar Jenjić • subota, 01.04.2023.
Kvitova prekinula niz Ribakine i osvojila Miami
Foto: EPA

Do titule na Mastersu u Miamiju stigla je češka tenisačica Petra Kvitova koja je u dva seta svladala Kazahstanku Jelenu Ribakinu...

Petra Kvitova je postala prva češka tenisačica koja je osvojila Masters u Miamiju pobijedivši u subotnjem finalu 23-godišnju Kazahstanku Jelenu Ribakinu sa 7:6, 6:2 za jedan sat i 42 minute igre.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U svom 41. finalu u karijeri, a 13. na WTA 1000 turnirima, 33-godišnja Kvitova je došla do svog 30. naslova, a prvog na najvišoj razini natjecanja na WTA Touru (osim Grand Slam turnira) od svog trijumfa 2018. u Madridu.

Kvitova je zaustavila pobjednički niz Ribakine koja je bile neporažena u 13 mečeva i imala je mogućnost pridružiti se Steffi Graf, Kim Clijsters, Victoriji Azarenki i Igi Swiatek kao peta osvajačica tzv. "Sunshine doublea", jer je prije dolaska u Miami osvojila naslov na WTA 1000 turniru u Indian Wellsu.

Prijelomnim se za ishod pokazao "tie-break" prvog seta u kojem je odigrano 30 poena, a Kvitova je osvojila prvu dionicu meča iskoristivši svoju petu set-loptu, ali prvu koju je imala na svom početnom udarcu. Ribakina je propustila pet set-lopti, a jednu je imala sa servisom.

Čehinja je na početku drugog seta povela s 3:0, što joj je bila dovoljna prednost, jer do kraja na servisu nije izgubila nijedan poen, a kod 5:2 je novim breakom došla do svog devetog trofeja na WTA 1000 turnirima.

Bodovima osvojenim u Miamiju Čehinja će se u ponedjeljak vratiti među deset najboljih tenisačica svijeta na WTA ljestvici, a u tom je društvu nije bilo od 20. rujna 2021.

Ribakina je u svom 13. finalu ostala bez petog naslova pa će se zadržati na sedmoj poziciji, što joj je najbolji renking u karijeri.

WTA Miami, finale:
Petra Kvitova - Jelena Ribakina 7:6 (14), 6:2

FOTO: EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!