Ostali sportovi

Ani Pughel osvojila zlato u višeboju u Budimpešti

Sportnet, Petar Jenjić • nedjelja, 02.04.2023.
Ani Pughel osvojila zlato u višeboju u Budimpešti

Mlade hrvatske gimnastičarke nastupaju na turnirima u Budimpešti i Ljubljani te ostvaruju zapažene rezultate...

Ani Pughel, članica hrvatske juniorske reprezentacije i GK Rijeka osvojila je zlato u višeboju na 27. Elek Matolay Memorialu u Budimpešti.

Do vrha postolja došla je s uvjerljivih 45.600 bodova, a uz nju su na njemu stajale dvije Poljakinje, srebrna Oliwia Dziuba (43.100) i brončana Nadia Majchrzak (42.600). Četvrta je naša reprezentativka Lea Kapular (GK Salto Zadar) kojoj je bronca izmakla za samo 0.300 bodova (42.300). Sofia Mešter (GK Vita) zauzela je 8. mjesto sa 40.500.

Pughel je do zlata došla s najboljom vježbom na gredi, drugu ocjenu dobila je na tlu, treću na preskoku, a četvrtu na dvovisinskim ručama. Kapular je bila najbolja na tlu i ručama, treću ocjenu je dobila na preskoku, no zbog pogreške na gredi ostala je bez medalje. Mešter je pak bila treća na dvovisinskim ručama.

Hrvatska je tako izborila sedam pojedinačnih juniorskih finala - danas će se Pughel boriti za medalje na gredi, tlu i preskoku, Kapular na tlu, ručama i preskoku, a Mešter na ručama.

Imati ćemo i šest seniorskih finala. Christina Zwicker (ZTD Hrvatski sokol) izborila je finala na dvovisinskim ručama i gredi, njezina klupska i reprezentativna kolegica Sara Šulekić na dvovisinskim ručama i tlu, Tina Zelčić (ZTD) na gredi, te Antea Ercegović (GK Marjan) na tlu.

Višeboj je Zwicker završila na šestom mjestu, Šulekić na sedmom, a natjecanje u Budimpešti našim je seniorkama posljednji ispit pred odlazak na Europsko prvenstvo u Tursku sljedećeg tjedna.

Uspješne nastupe imali su i na međunarodnom turniru u Ljubljani. Hrvatska juniorska reprezentacija u sastavu Mirna Hontić (GK Rijeka), Greta Gašparović (GK Salto Zadar) i Franka Marić (GK Petrinja) zauzela je ekipno peto mjesto na 19. Zelena jama Openu s ukupno 85.550 bodova, dok su gimnastičarke GK Dubrave Mia Gašparin, Antonija Gorički i Iva Begić sa 84.150 bile šeste u konkurenciji 17 ekipa iz osam zemalja.

U pojedinačnom višeboju najbolji plasman imala je Mirna Hontić koja je sa 43.300 bodova bila peta, dok je šesto mjesto u konkurenciji 48 djevojaka zauzela Mia Gašparin iz GK Dubrave (43.200).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!