Tenis

Medvjedev: 'Kada bih ja odlučivao, igralo bi se samo na tvrdoj podlozi'

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 03.04.2023.
Medvjedev: 'Kada bih ja odlučivao, igralo bi se samo na tvrdoj podlozi'
Foto: EPA

Znam da mogu dobro igrati na zemlji i travi, ali tvrda podloga je mjesto gdje se jedino osjećam maksimalno ugodno, rekao je ruski tenisač Danil Medvjedev nakon pobjede na Masters 1000 turniru u Miamiju.

U finalu je Medvjedev pobijedio Talijana Jannika Sinnera 7:5, 6:3 čime je osvojio 19. ATP titulu u karijeri. Od toga je osamnaest osvojio na tvrdoj podlozi, dok je jedini uljez u svemu osvojeni turnir u Mallorci 2021. godine. U pitanju je bila travnata podloga.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Od osamnaest ATP naslova na tvrdoj podlozi deset ih je na otvorenom, a osam u dvorani.

"Kada bih ja odlučivao, igralo bi se samo na tvrdoj podlozi. Naravno, ne bi to bilo nimalo pošteno, ali na toj podlozi uopće ne moram igrati svoj najbolji tenis, a opet ću pobjeđivati. To je velika razlika u odnosu na zemlju ili travu. Nigdje se ne osjećam kao na tvrdoj podlozi", rekao je trenutačno četvrti tenisač na svijetu kojeg, kao i ostale, sada čeka odlazak na zemlju.

Na toj podlozi je 27-godišnji Medvjedev imao bljeskova. Primjerice, 2019. godine je u Monte Carlu pobijedio Novaka Đokovića i Stefanosa Tsitsipasa, ali to su izuzeci. Uostalom, u Roland Garrosu nikada nije otišao dalje od četvrtfinala što mu je iz 2019. najbolji rezultat na pariškom Grand Slam turniru.

FOTO: EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!