Tenis

Nadal propušta Monte Carlo, Muguruza sljedeća dva Grand Slama

HINA, Petar Jenjić • utorak, 04.04.2023.
Nadal propušta Monte Carlo, Muguruza sljedeća dva Grand Slama
Foto: EPA

Rafael Nadal sigurno neće nastupiti na Mastersu u Monte Carlu, dok će s terena nešto duže izbivati njegova sunarodnjakinja Garbine Muguruza...

Muguruza uzima pauzu

Španjolska tenisačica Garbine Muguruza je najavila da uzima dužu pauzu od tenisa zbog čega će propustiti dio turnira koji se igraju na zemljanoj i travnatoj podlozi ove sezone.

Muguruza, koja je osvojila Roland Garros 2016. i Wimbledon 2017., odigrala je samo četiri meča ove godine bez pobjede. Njezin posljednji meč bio je u veljači na Lyon Openu gdje je izgubila od češke tinejdžerice Linde Noskove u prvom kolu.

"Provoditi vrijeme s obitelji i prijateljima i stvarno je bilo zdravo i nevjerojatno pa ću produžiti ovo razdoblje do ljeta. Stoga ću propustiti dio sezone na zemljanoj podlozi i travi", napisala je na Instagramu Muguruza, koja je sada 132. na ATP ljestvici.

Španjolska tenisačica je bila prva na ATP ljestvici 2017., a bila je čak treća do kraja 2021. godine kada je osvojila tri WTA naslova. Međutim prošle je godine doživjela pad forme i nije prošla četvrtfinale ni na jednom turniru.

Ništa od Nadala u Monte Carlu

Legendarni španjolski tenisač Rafael Nadal objavio je u utorak kako će propustiti Masters u Monte Carlu koji počinje u nedjelju.

"Još uvijek nisam spreman natjecati se na najvišoj razini i zato neću igrati na jednom od najznačajnijih turnira u mojoj karijeri Monte Carlu", objavio je Nadal putem Twittera.

Nadal je u karijeri 11 puta osvajao naslov pobjednika u Monte Carlu, prvi put 2005. godine, što mu je bio prvi Masters u karijeri, a posljednji put 2018. godine.

Zbog ozljede lijeve noge Nadal nije igrao od sredine siječnja kada je izgubio u drugom kolu Australian Opena te je pao na 14. mjesto ATP ljestvice.

FOTO: EPA/Isaac Esquivel

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!