Nogomet

Mladoj momčadi Dinama potreban bod za prolazak skupine: 'Ponovno ulazimo u kombiniranom sastavu'

gnkdinamo.hr, Petar Jenjić • utorak, 04.04.2023.
Mladoj momčadi Dinama potreban bod za prolazak skupine: 'Ponovno ulazimo u kombiniranom sastavu'
Foto: FaH

Mlada momčad Olympiakosa stiže u Zagreb gdje će protiv mladih Dinamovaca odigrati posljednju utakmicu prijateljskog turnira Al Abtal International Cupa...

Pred mladim Dinamovcima u srijedu je peta i posljednja utakmica u grupi na ovosezonskom izdanju međunarodnog prijateljskog turnira Al Abtal International Cup. Protivnik će biti momčad grčkog Olympiacosa, a ovo je ujedno i posljednji dvoboj skupine D pošto su sve ostale momčadi već odigrale po pet utakmica.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nadalje, sama utakmica po sebi ima veliku važnost i značaj, pošto se radi o direktnom okršaju za prolazak skupine i plasman u daljnju fazu natjecanja. Naime, u skupini D Real Sociedad predvodi kolonu s deset osvojenih bodova, Dinamo na drugoj poziciji ima devet bodova, koliko ih ima i trećeplasirana Slavia iz Praga, a sutrašnji protivnik Dinama, Olympiacos, na četvrtom je mjestu skupine sa šest bodova.

Eventualnom pobjedom protiv Dinama, Olympiacos bi preskočio i plave i prašku Slaviju, s obzirom na to da su u međusobnom okršaju s češkom momčadi Grci ostvarili pobjedu i time osigurali prednost u slučaju jednakog broja bodova. S druge strane, Dinamu je za prolazak dalje dovoljan neriješen rezultat i jedan osvojeni bod.

Prednost za Plave svakako će biti i činjenica kako je ova prva utakmica u ovosezonskom izdanju turnira koju će igrati na domaćem terenu podno Maksimira, a kombiniranu momčad ovog će puta ponovno predvoditi trener juniora Ivan Senzen, koji je dan prije dvoboja kratko najavio susret.

"U utakmicu s Olympiacosom ponovno ulazimo u kombiniranom sastavu. Jasno je da je naša želja proći skupinu i plasirati se u završnicu u Španjolsku, a za to nam je potreban bod. U nedjelju smo imali prvenstvenu utakmicu u kojoj smo odigrali sasvim solidno, ali nažalost, nismo uspjeli osvojiti sva tri boda."

"Sutra nam je želja ponovno prikazati dobru igru i dobar nogomet, ali da rezultat na kraju bude zadovoljavajuć po nas. Ako prođemo u završnicu, čeka nas još dobrih utakmica, uglavnom to budu snažni europski klubovi ili španjolska elita poput Valencije i Real Madrida, a to je jasno, odlično iskustvo za mlade igrače", dodao je Senzen.

Dinamo, koji je bio finalist ovog turnira prošle godine, smješten je u skupinu D u kojoj se još nalaze Olympiacos, Real Sociedad, Slavia Prag, te predstavnici Saudijske Arabije Green Future Falcons i White Future Falcons.

AUTOR: GNK Dinamo

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!