Košarka

Metla Clippersa protiv Lakersa uz odličan nastup Ivice Zupca

Branimir Korać • četvrtak, 06.04.2023.
Metla Clippersa protiv Lakersa uz odličan nastup Ivice Zupca
Foto: EPA

Los Angeles Clippersi upisali su i četvrtu ovosezonsku pobjedu protiv Los Angeles Lakersa. Clippersi su slavili sa 125:118 uz odličan nastup Ivice Zupca...

Clippersi i Lakersi ušli su u ovaj susret s istim omjerom, a Clippersi su nakon tri pobjede u seriji protiv Lakersa ove sezone, upisali i četvrtu te su napravili veliki korak u borbi za mjesto među šest na Zapadu koji izbjegavaju play-in.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Clippersi su tako pomeli Lakerse u ovosezonskoj seriji, a u četvrtoj utakmici odličan je bio i Ivica Zubac koji je za 33 minute provedene na parketu upisao 17 poena (6/10 za dva, 5/6 slobodna), 13 skokova i dvije ukradene lopte.

Clippersi su odradili odlično prvo poluvrijeme, imali na odmoru plus 19 da bi Lakersi u drugom dijelu počeli nagrizati tu razliku, ali ne ozbiljnije i nisu uspjeli konkretno zaprijetiti povratkom u utakmicu. Najbliže su došli upravo do završnih minus sedam.

Ovo je Clippersima čak 11. uzastopna pobjeda protiv Lakersa, zadnji put izgubili su još 14. prosinca 2020. godine kada su Lakersi u praznoj dvorani u korona restrikcijama slavili sa 131:106 predvođeni Talenom Horton-Tuckerom koji je ubacio u tom susretu 33 poena i uhvatio deset skokova.

Osim Zupca u noćašnjem susretu istaknuli su se Norman Powell s 27 poena i Kawhi Leonard s 25 poena i sedam skokova. Kod Lakersa LeBron James ubacio je 33 poena uz osam skokova i sedam asistencija, Austin Reaves 20 poena, a Anthony Davis dodao je 17 poena i 11 skokova.

NBA:
Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 125:118

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!