Košarka

Olympiakos na gostovanju kod Crvene zvezde traži potvrdu prvog mjesta

Branimir Korać • četvrtak, 06.04.2023.
Olympiakos na gostovanju kod Crvene zvezde traži potvrdu prvog mjesta
Foto: EPA

Olympiakos kolo prije kraja regularnog dijela Eurolige ima priliku osigurati prvo mjesto. U gostima kod Crvene zvezde očekuje tešku utakmicu, ali se nada uspjehu...

Crvena zvezda puno više je očekivala u Euroligi ove sezone. Ulazak u doigravanje bio je cilja, a tamo što bude, nadali su se Beograđani da bi onda mogli napraviti i nešto više na krilima fanatičnih navijača, međutim planovi su se izjalovili.

Igraj na Crvena zvezda - Olympiakos na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zvezda je igrala dosta šareno, a ove tri vezane pobjede koje je upisala u prošla tri kola, dolaze ipak prekasno. Zvezda je već matematički ostala bez svih šansi za prolaz u doigravanje te će u posljednja dva kola pokušati nastaviti s pobjedama i barem na dobar način se oprostiti od Eurolige.

U 32 odigrana kola upisala je 15 pobjeda i 17 poraza, dvije pobjede manje od osmoplasirane Baskonije, a omjer 17-15 ima i devetoplasirani Žalgiris.

Bez obzira na to iz kluba najavljuju kako će se maksimalno boriti i u preostala dva susreta, igrati za svoju čast te napraviti sve da s pet uzastopnih euroligaških pobjeda zaključe sezonu.

S druge strane Olympiakos itekako ima za što igrati. On naime pobjedom u Beogradu i matematički osigurava prvo mjesto nakon regularnog dijela sezone što je i bio cilj. Sastav iz Pireja jedan je od glavnih kandidata za titulu europskog prvaka te bi mu prvo mjesto nakon ligaškog dijela natjecanja još malo podigli rejting i samopouzdanje unutar momčadi.

Bez obzira što je Zvezda već otpala iz utrke za doigravanje, Grci shvaćaju ovaj susret ozbiljno i "pušu na hladno" svjesni kakva ih atmosfera čeka u Beogradu i koliko je teško na ovom gostovanju igrati.

Što su rekli

Duško Ivanović, trener Zvezde: "Bez obzira na sve, želimo dobiti ove dvije utakmice na kraju, za početak. Olympiakos je pokazao da ima jednu od najboljih ekipa, i plasmanom na tablici, i ekipom i kvalitetom koju posjeduje. Momčad je to koja ima izuzetan talenat, igraju godinama zajedno, igraju po automatizmu, dobro se poznaju, lako postižu koševe. Naš cilj je da im onemogućimo da postižu takve koševe. Zdravstveno smo bolji, Lazić je počeo jače trenirati, treninzima se vratio i Nedović, dok će Ben za početak pauzirati sedam dana pa ćemo vidjeti."

Georgios Bartzokas, trener Olympiakosa: "S obzirom da smo ostvarili sve dosadašnje ciljeve, sljedeći je osigurati prvo mjesto na tablici. U naredna dva kola za to trebamo jednu pobjedu i dat ćemo sve od sebe da je i ostvarimo. Vjerujemo da to i možemo. Zvezda ne može do doigravanja, ali očekujemo tešku utakmicu. U Euroligi svi igraju maksimalno do samog kraja i svi su uvijek motivirani."

Mjesto, vrijeme, suci

Beograd, Dvorana Aleksandar Nikolić, 19:00

Suci: Miguel Angel Perez, Joseph Bissang, Robert Vyklicky

Nedostaju

Crvena zvezda: Lazić, Bentil

Olympiakos: -

Prošli međusobni dvoboj

Crvena zvezda je u prošlom dvoboju u Pireju šokirala Olympiakos i svladala ga je s 90:86. Sjajnu večer imao je Luca Vildoza koji je završio s 22 poena i osam asistencija.

Prognoza

Motiviraniji i kvalitetniji Olympiakos, bez obzira na vrući teren, trebao bi do pobjede u ovom susretu.

FOTO: EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!