Nogomet

Ljubičić s LASK-om želi pokvariti planove jako dobrom Sturmu

Branimir Korać • četvrtak, 06.04.2023.
Ljubičić s LASK-om želi pokvariti planove jako dobrom Sturmu
Foto: EPA

Danas ćemo saznati i drugog sudionika finala Kupa Austrije. Prvi finalist je Rapid, a protivnik će mu biti Sturm ili LASK...

U polufinalu Kupa Austrije sastaju se Sturm iz Graza i LASK. Sturm na svom stadionu dočekuje Marina Ljubičića i suigrače te želi potvrditi odličnu formu i izboriti prolaz u finale ovog natjecanja.

Igraj na Sturm - LASK na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Inače, igra se na samo jednu utakmicu, a jučer smo saznali prvog sudionika finala. Riječ je o bečkom Rapidu koji je s 2:1 bio bolji od Rieda te čeka protivnika s kojim će se suočii 30. travnja u Klagenfurtu.

Sturm je put u Kupu započeo protiv trećeligaša SC Röfix Röthisa kojeg je svladao bez ikakvih problema s uvjerljivih 6:0. I u drugom kolu je igrao protiv trećeligaša i to Austrije Salzburg koju je kod kuće svladao s 3:1.

Nakon toga uslijedili su opasniji protivnici, ali Sturm je svejedno bilježio pobjede. Prvo je u osmini finala s 3:1 slavio u gostima kod Grazera, a zatim u četvrtfinalu nakon velike borbe bio je bolji u raspucavanju s 11 metara od Red Bull Salzburga.

LASK je pak imao još uvjerljiviji start, on je s čak 9:1 slavio protiv trećeligaša Schwaza da bi mu u drugom kolu ogromne probleme stvorio trećeligaš Sparkasse Imst koji je eliminira tek u produžetku. Nije jednostavno bilo niti u osmini finala, drugoligaš Floridsdofer je svladan s 2:1, a u četvrtfinalu Austria Klagenfurt s 1:0.

Inače, u prvenstvu je Sturm odmah za petama vodećem Salzburgu s tri boda manje, a LASK je treći sa sedam bodova manje od Sturma.

Što su rekli

Christian Ilzer, trener Sturma: "Za nas je kup izuzetno važno natjecanje na koje smo jako fokusirani. To je šest utakmica, šest finala, a u svakoj moraš pobijediti da bi bio na kraju pobjednik. Naš cilj od početka je bio osvojiti trofej."

Didi Kühbauer, trener LASK-a: "U nokaut fazi postoji samo jedna stvar: all-in. Očekuje nas veliki intenzitet i puno duela – bitno je biti fizički prisutan. Znamo koliko je jak Sturm, oni su uz Salzburg trenutno najbolja momčad u Austriji, ali smo uvjereni u vlastite nogometne kvalitete. Kao i u mnogim utakmicama između vrhunskih momčadi, male će stvari odlučiti tko će završiti u finalu."

Mjesto, vrijeme, suci

Graz, Merkur-Arena, 20:30

Suci: Walter Altmann

Forma

Sturm - Rapid Beč 3:1
Sturm - St. Polten 4:0
Tirol - Sturm 0:2
Sturm - Austria Beč 3:1
Austria Lustenau - Sturm 0:2

Austria Beč - LASK 2:2
LASK - Česke Budejovice 3:2
Hartberg - LASK 2:2
LASK - Salzburg 0:2
Tirol - LASK 2:3

Prošli međusobni dvoboj

U međusobnom dvoboju u studenom u Linzu pobjednika nije bilo. Rene Renner doveo je Sturm u vodstvo da bi izjednačio u 76. minuti Emanuel Emegha.

Prognoza

Sturm u ovaj susret ulazi kao favorit i bliži je prolazu. No, potreban je oprez, nagledali smo se već svakakih iznenađenja u kupovima.

OTO: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!