Rukomet

Hrvatske rukometašice serijom u završnici do pobjede u Slovačkoj za korak bliže Svjetskom prvenstvu

Mihaela Bradovski • petak, 07.04.2023.
Hrvatske rukometašice serijom u završnici do pobjede u Slovačkoj za korak bliže Svjetskom prvenstvu

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija upisala je pobjedu u Slovačkoj i tako se približila plasmanu na Svjetsko prvenstvu. U uzvratnom susretu u Slavonskom Brodu Hrvatska će braniti plus dva iz Slovačke...

Iako već po običaju oslabljena i bez nekolicine igrača, hrvatska ženska rukometna reprezentacija upisala je pobjedu u gostima kod Slovačke 25:23. Iako bez Mičijević, Debelić, Kapitanović..., Hrvatska je potvrdila ulogu favorita, odigrala je dobru utakmicu i upisala pobjedu.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ne treba bježati od toga da nije sve bilo savršeno, u drugom poluvremenu Slovakinje su uspjele pronaći igru za hrvatsku obranu koja je u prvom poluvremenu bila vrlo dobra. Slovačka je u nastavku napravila preokret, preuzela vodstvo, ali opet završnica pripada Hrvatskoj i Šoštarićeve izabranice ipak odnose prednost za Slavonski Brod.

Hrvatska je dobro otvorila utakmicu, odmah je povela s 3:0 i vrlo brzo je preuzela kontrolu nad susretom te držala vodstvo u kompletnom prvom poluvremenu. Na odmor se otišlo s 11:8 za Hrvatsku, posebno dobro je funkcionirala obrana o čemu najbolje svjedoči samo osam golova Slovakinja.

U drugo poluvrijeme Hrvatska nije tako dobro ušla i Slovakinje su s tri vezana gola došle do poravnanja na 12:12, Burić, Šimara i Birtić vratile su Hrvatsku na tri razlike, ali Slovačka ponovno dolazi do svojih pet minuta.

Ubrzo su domaće rukometašice i preuzele vodstvo, imala je Slovačka 22:20, a,li u narednih šest minuta Slovakinje ostaju bez ijednog gola, Hrvatska radi seriju 4:0, okreće rezultat na svoju stranu i u konačnici odnosi pobjedu 25:23.

Najbolje kod Hrvatske bile su Klara Birtić s pet golova te Lara Burić s četiri gola. Kod Slovačke Viktoria Oguntoye skupila je 11 obrana, Barbora Lancz postigla je osam golova, a Adriana Holejova pet.

Uzvratni susret na rasporedu je 12. travnja s početkom u 18 sati u Slavonskom Brodu u dvorani Vijuš.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo:
Slovačka - Hrvatska 23:25

FOTO: Slovački rukometni savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!