Rukomet

Šoštarić: 'Potpisat ću svaku utakmicu u kojoj primimo 23 gola'

Petar Jenjić • subota, 08.04.2023.
Šoštarić: 'Potpisat ću svaku utakmicu u kojoj primimo 23 gola'
Foto: EPA

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija upisala je pobjedu u Slovačkoj i tako se približila plasmanu na Svjetsko prvenstvu, a susret je prokomentirao izbornik Nenad Šoštarić...

U utakmici doigravanja za Svjetsko prvenstvo, hrvatske rukometašice slavile su na gostovanju kod Slovačke rezultatom 25:23, a susret je prokomentirao izbornik Nenad Šoštarić.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ovo je bilo "na refule" što bi rekli Dalmatinci. Odigrali smo odlično obranu u prvom poluvremenu. Početkom nastavka trebali smo se odvojiti pa smo kasnije ušli u crnu rupu. Vanjska je linija previše išla u paralelu, stvarala šanse za krila koje su to promašivale, mislim jedno šest ili sedam lopti. Bitna priča u varijanti je Birtić i Petika s dva važna šuta."

Uzvratna utakmica igra se u Slavonskom Brodu 12. travnja.

"Mislim da će u Slavonskom Brodu biti bolje. Sad znamo što i kako moramo napraviti. S druge strane očekujem veću agresivnost vanjske linije prema golu. Tu, u tom njihovom srednjem segmentu ima prostora za realizaciju. Taj prostor moramo još više napadati. Obrana je bila u redu u prvom poluvremenu. Na osnovu naših grešaka primili smo neke golove u kontranapadu. Opet, primili smo par "krumpira", ali obrana je bila u redu. Potpisat ću svaku utakmicu u kojoj primimo 23 gola."

Rezultat je takav da nema nikakve naznake opuštanja.

"Rekli smo da utakmica ne završava u 55. nego u 60. minuti. Mi smo u tu priču ušli i drago mi je da je tako bilo. Imamo aktivan rezultat koji ne daje ni nama ni njima pravo na laganu drugu utakmicu. Očekujem da će se u uzvratu napuniti dvorana i uz osmog igrača mi ćemo biti još bolji."

FOTO: EPA/ANTONIO BAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!