Nogomet

Fenerbahče traži iskupljenje u gostima kod Pirlovog Karagumruka

Petar Jenjić • ponedjeljak, 10.04.2023.
Fenerbahče traži iskupljenje u gostima kod Pirlovog Karagumruka
Foto: EPA

Nogometaši Fenerbahčea pokušat će se vratiti prvenstvenim pobjedama, a danas u sklopu 28. kola gostuju kod Fatih Karagumruka kojeg vodi Andrea Pirlo...

Prije svega četiri dana Fenerbahče je lakoćom svladao Kayserispor s 4:1 i izborio polufinale turskog Kupa, a već ga danas čeka novi izazov u nacionalnom prvenstvu. U sklopu 28. kola Super lige gostuje kod Fatih Karagumruka.

Igraj na Karagumruk - Fenerbahče na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako je slavio u Kupu, prošli se vikend nije dobro proveo protiv Bešiktaša. Pred svojim navijačima upisali su poraz od 4:2, iako su nakon prvog poluvremena imali pogodak prednosti. Međutim, čak i s igračem više primili su četiri pogotka te promašili penal preko Enera Valencije.

U čudnom raspletu okolnosti Fenerbahče je tako prekinuo niz od šest pobjeda i jednog remija koji je trajao još od sredine siječnja. U tih sedam utakmica zabili su sedam pogodaka. Imaju devet bodova manje od vodećeg Galatasaraya uz jednu utakmicu manje te se još nadaju da to mogu nadoknaditi.

Na ruku im ide i podatak da su u zadnjih sedam prvenstvenih gostujućih utakmica neporaženi, upisali su pet pobjeda i jedan remi, međutim, kao i nakon spomenute utakmice s Bešiktašem, nizovi su tu da se prekidaju.

Trenutno deveta momčad lige koju vodi legendarni Talijan Andrea Pirlo, odigrala je jako dobro u prošlom kolu te stigla do gostujuće pobjede protiv Istanbulspora od 1:0. Pogodak je zabio Mbaye Diagne te ostavio protivnika u zoni ispadanja.

Ono što je itekako vrijedno spomena jest da je današnji domaćin u ovoj sezoni postigao 52 pogotka, a samo su Fenerbahče i Galatasaray postigli više. S druge strane su i primili puno golova, njih 47 te su među lošijim obranama Super lige.

Još od Božića i utakmice protiv Adane Demirsport, Karagumruk nije izgubio prvenstveni susret. U prijevodu, upisao je 11 kola bez poraza uz pet pobjeda i šest remija. S obzirom na to da imaju i dvije utakmice manje od nekih konkurenata, njihova perspektiva za usponom na ljestvici zaista izgleda pozitivno.

Što su rekli

Andrea Pirlo, trener Fatiha: "Naš protivnik sigurno je jako nezadovoljan zbog svoje zadnje utakmice. Prema njihovim riječima, u ovoj utakmici žele vratiti stvari na svoje mjesto i tako će se postaviti. Kao momčad smo dobro postavljeni, želimo pobijediti i nastaviti dalje u skladu s klupskim ciljevima."

Jorge Jesus, trener Fenerbahčea: "Nastavljamo naš put u kupu, još smo u utrci za Super ligu. Galatasaray je ispred nas, ali ima još devet utakmica za igrati, 27 bodova je u igri. Borit ćemo se do kraja u prvenstvenoj utrci. Nastavit ćemo utrku bez obzira na sve, vjerujem svim svojim igračima."

Mjesto, vrijeme, suci

Vefa stadion, Istanbul, 19:30

Sudac: Abdulkadir Bitigen

Nedostaju

Fatih Karagumruk: Biraschi (kartoni), Tatli, Mizrakci (ozljede)

Fenerbahče: Yandas (kartoni), Batshuayi, Peres, Lincoln, Oosterwolde, King (ozljede)

Zadnji susret

U posljednjem međusobnom dvoboju gledali smo pravu golijadu, a do pobjede od čak 5:4 stigao je Fenerbahče. Za pobjedu u 94. minuti zabio je Michy Batshuayi.

Prognoza

Domaćin će definitivno tražiti nastavak dobre forme, međutim, puno toga pitat će se goste koji koliko-toliko žele zadržati korak za Galatasarayem. Za večeras prognoziramo njihovu pobjedu i približavanje prvom mjestu.

FOTO: EPA/SEDAT SUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!