Rukomet

Šoštarić se nada reprizi prvog poluvremena: 'Ako obrana bude na toj razini, sve će biti puno lakše'

Branimir Korać • utorak, 11.04.2023.
Šoštarić se nada reprizi prvog poluvremena: 'Ako obrana bude na toj razini, sve će biti puno lakše'

Hrvatske rukometašice u uzvratnom dvoboju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igraju protiv Slovačke u Slavonskom Brodu nakon što su donijele na uzvrat dva gola prednosti iz Šale...

Izbornik Nenad Šoštarić ne očekuje da će Slovakinje doći rekreativno, dapače, očekuje da će učiniti sve kako bi stvorile probleme Hrvatskoj.

Igraj na Hrvatska - Slovačka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Svega nekoliko utakmica je završeno većom razlikom, ostale su sve tu negdje. Naravno da Slovačka nije došla tek tako samo da odigra, naravno da će pokušati sve. Čitajući njihovu internetsku stranicu, vidim da se oslanjaju na ono drugo poluvrijeme koje su odigrale dobro i u kojem su nas uspjeli i uhvatiti i prestići. Mislim da smo dosta toga trebali riješiti još u prvom poluvremenu. Imali smo par šansi da se dosta brzo odvojimo i na četiri razlike, nismo uspjeli, stalno smo oscilirali, s obzirom kakvu smo odličnu obranu odigrali u tom dijelu, trebali smo do bolje izrealizirati."

Šoštarić napominje kako je važno ponoviti igru iz prvog poluvremena u Šali što bi olakšalo Hrvatskoj posao.

"Ovo što nas sada čeka, vrlo je jednostavno. Znači čeka nas drugo poluvrijeme iste utakmice u kojoj moramo pobijediti, u kojoj moramo ponovno dati sve od sebe. Znamo da su imali dobru realizaciju na sredini vanjske pozicije i da su im krila bila dobra. Moramo odigrati agresivnije nego u drugom poluvremenu i to u oba smjera. Onaj smjer koji smo imali u prvom poluvremenu mora nam biti i u srijedu."

Posebno obrana iz tog prvog susreta bila je kvalitetna, Hrvatska je odigrala vrlo kvalitetno u toj fazi.

"Moramo definitivno bolje igrati u situaciji s igračem više, a ako obrana bude na razini one iz prvog poluvremena, onda će sve to biti puno lakše. Cure su odigrale odlično obranu, posebno u prvom poluvremenu gdje smo u 30 minuta primili osam golova od čega dva iz sedmeraca, znači samo šest iz igre. Naravno da nam jako fale Ćamila i Ana jer bi s njima dobili i širinu. Ovako se malo energetski splasne jer treba stalno s protivnikom biti u kontakt, dogodi se da nekad ne izađeš van na njih i one to odmah iskoriste."

Ono što je problem što niti u ovim susretima Hrvatska nije kompletna što je već uobičajeno stanje.

"Nikada nismo plakali iako niti jednu utakmicu nismo dosad odigrali u punom sastavu, ali cure koje su tu su najbolje, one su reprezentacija Hrvatske i to će pokazati u srijedu."

U Slavonskom Brodu očekuje se puna dvorana, a susret počinje sutra u 18 sati.

"Nadamo se i očekujemo da nam publika u Brodu bude vjetar u leđa, lakše je igrati kada znaš da si doma, a cure će uzvratiti srčanošću i borbenošću."

FOTO: HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!