Košarka

Sprema se košarkaški spektakl veterana u Omišu, dolazak najavila poznata imena

Krešimir Milić • utorak, 11.04.2023.
Sprema se košarkaški spektakl veterana u Omišu, dolazak najavila poznata imena

Petogodišnje iskustvo s rukometašima nagnalo je domaćine da organiziraju slično natjecanje za košarkaše. Već u prvom izdanju očekuje se oko 500 košarkašica i košarkaša...

Pet godina zaredom je Svjetski kup rukometnih veterana upisao Omiš velikim slovima na rukometnu kartu Europe, a i svijeta. Puno toga je organizatorima ovog natjecanja na Ribnjaku polazilo za rukom, a u svibnju se očekuje čak 2.200 rukometnih veteranki i veterana zbog čega će dio natjecatelja biti smješten i odigravat će se utakmice u Makarskoj.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ponukani velikim uspjehom s rukometaša, organizatori su se odvažili isto natjecanje prirediti i u košarci pa će tako od 13. do 16. travnja u Omišu boraviti košarkaški veterani. Prvi Svjetski kup košarkaških veterana igrat će se na Ribnjaku, a oko 500 košarkašica i košarkaša iz cijelog svijeta će nastupiti u tri muške (35+, 40+ i 50+) te dvije ženske (35+ i 50+) kategorije.

I baš kao kod rukometnog Svjetskog kupa, i ovaj košarkaški su prepoznali sportaši iz cijelog svijeta, na prvo izdanje osim domaćih stižu i košarkašice i košarkaši iz Engleske, Litve, Nizozemske, Poljske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Finske...

Vjeruju organizatori osnaženi petogodišnjim iskustvom s rukometašima i u dobru organizaciju natjecanja košarkaša. Dvorana će biti opremljena LED panelima na kojima će se vrtjeti spotovi i detalji utakmica, na otvaranju će imati laser show, živu glazbu i veliki vatromet, po najbolje tri ekipe u svim kategorijama dobit će posebno dizajnirane medalje izrađene u stilu onih koje dobivaju najbolji na Olimpijskim igrama te unikatne pehare, a posebna pozornost bit će posvećena večernjim druženjima uz živu glazbu. I sve to u hotelima visoke kategorije, najboljima u Omišu, najavljuju organizatori.

„Kroz pet godina organizacije ovakvih natjecanja stekli smo jako puno iskustva i okupili sjajan tim ljudi koji u svakom trenutku zna što je čiji zadatak. Sve "dječje bolesti" koje smo preboljeli u proteklih pet godina s rukometašima sada su za nama, a osnaženi tim iskustvima i znanjima vjerujemo da će Svjetski kup košarkaških veterana od prvog izdanja krenuti uspješno te vrlo brzo doseći brojke koje već bilježimo s rukometašima“, rekao je Mario Čaljkušić, koji sa svojim suradnicima stoji iza oba projekta.

Organizatori su se potrudili učiniti boravak gostima što zanimljivijim, tako će zainteresiranima omogućiti posjet trofejnoj dvorani kultne dvorane na Gripama iz koje je Jugoplastika krenula u pohod na Europu, Kući slave splitskoga sporta u kojoj se mogu vidjeti brojne izloške, a svi zainteresirani moći će pogledati dva domaća ogleda košarkaša Splita protiv Cibone i Zadra. Tijekom turnira će se u službenom hotelu održati panel diskusiju na temu hrvatske košarke danas, na koju su pozvana poznata imena poput Željka Jerkova, Aleksandra Petrovića, Josipa Vrankovića, Krešimira Lončara, Tea Čizmića..., te posebnih gostiju poput proslavljene košarkašice Razije Mujanović, koja bi trebala službeno otvoriti turnir.

Kao posebni promotori turnira najavne video pozive snimili su Nikola Vujčić, Aleksandar Petrović, Aramis Naglić, Veljko Mršić, Igor Miličić, Krešimir Lončar, Vedrana Grgin, Teo Čizmić..., a sudjelovanje je najavila i domaća momčad iz Omiša, predvođena Ivanom Mimicom, Brunom Šundovom, Andrijom Žižićem... Isprva su razmišljali prijaviti se ili ne, no kad su shvatili da se u njihovom gradu održava natjecanje koje bi kroz par godina moglo izrasti u najveći skup košarkaških veterana u Europi, nisu željeli propustiti priliku da pokušaju osvojiti prvo izdanje. Kvalitetu za to svakako imaju, no i konkurencija je jaka i po svemu ćemo u omiškom sportskom centru idućeg vikenda od 13. - 16. travnja imati priliku gledati dobru košarku u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!