Ostali sportovi

Hrvatska odbojkaška U-17 reprezentacija priprema se za kvalifikacije u Zadru

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 12.04.2023.
Hrvatska odbojkaška U-17 reprezentacija priprema se za kvalifikacije u Zadru

Hrvatska muška kadetska U-17 reprezentacija, pod vodstvom izbornika Antonija Suraća i juniorskog izbornika, a u ovom slučaju kadetskog pomoćnika Tomislava Ćoškovića, okupila se u Zadru na pripremama za drugi krug kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo.

U hrvatskoj kvalifikacijskoj skupini, koja se igra u Zadru od 21. do 23. travnja tu su još reprezentacije Belgije, Španjolske i Rumunjske.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

O samim pripremama te ambicijama u kvalifikacija izbornik Surać kaže: "Naš prvobitni cilj je postignut, a to je izboriti drugi krug kvalifikacija. Imamo iznimno tešku skupinu u kojoj su Belgija i Španjolska, barem prema nama dostupnim informacijama, favoriti. Rumunjska bi trebala biti reprezentacija po našoj mjeri. Obzirom da se tu radi o mlađim uzrastima ne možemo govoriti o izrazitim favoritima jer tu ima mnogo oscilacija kod svih. Uglavnom, dat ćemo sve od sebe da se pokažemo u najboljem svjetlu. Mladići su došli spremni na pripreme i vrijedno rade. Za odlazak na EP treba biti prvi u skupini, jer igra se još pet kvalifikacijskih turnira po četiri momčadi i samo prvi idu na EP, plus najboljeplasirana druga reprezentacija."

Hrvatska reprezentacija pripreme će odraditi u Zadru, gdje se planiraju i trening-susreti.

"Odigrat ćemo dva kontrolna trening susreta, najvjerojatnije protiv juniora Zadra, jer je teško sada kada je liga završila pronaći pravog sparing-partnera. Ovo su ipak još premladi momci, godište 2007./2008. da bi mogli parirati seniorskim sastavima. Na pripreme sam pozvao sve ono najbolje što u ovom godištu imamo u Hrvatskoj. Tu je 15 igrača, tako da smo malo zaoštrili konkurenciju prije samih kvalifikacija jer će netko nažalost morati otpasti na kraju", zaključio je izbornik Surać.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!