Tenis

Novi podbačaj: Hrvatske tenisačice upisale i treći poraz u Antalyji, Srbija sve riješila u singlu

Branimir Korać • srijeda, 12.04.2023.
Novi podbačaj: Hrvatske tenisačice upisale i treći poraz u Antalyji, Srbija sve riješila u singlu

Hrvatska Billie Jean King Cup reprezentacija upisala je i treći poraz na turniru prve skupine u Antalyji. bolja je bila i Srbija koja je pitanje pobjednika riješila već u singlu...

I dalje nema dobrih vijesti iz Antalyje. Hrvatska Billie Jean King Cup reprezentacija niže poraze i iako je oslabljena i bez iskusnog trojca koji bi potpuno promijenio sliku reprezentacije, očekivalo se više.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jedinu pobjedu unutar jednog meča upisala je Petra Marčinko i to teškom mukom velikim preokretom protiv Dankinje Svendsen. U svim dosadašnjim mečevima jedina boljerangirana protivnica bila je Clara Tauson protiv Antonije Ružić, sve ostale protivnice Hrvaticama bile su igračice koje su lošije plasirane i to neke puno lošije.

Međutim to nije puno značilo, pa tako i danas protiv Srbije koja je slavila u oba singla i tako stavila Hrvatsku u dosta neugodnu situaciju s obzirom da slijedi borba za opstanak u prvoj skupini. Bila bi prava katastrofa da se spusti još jedan rang niže, posebno jer se najavljivala repriza prošlogodišnjeg rezultata i prolaz do doigravanja za najviši rang.

Prva je danas na terenu bila Ružić koja je izgubila sa 6:4, 6:3 od Mie Ristić. Ništa bolja nije bila niti Tara Würth od koje je u tri seta bolja bila Lola Radivojević.

Hrvatska još igra protiv Švedske koja je zasad bez poraza i Norveške koja je danas svladala Dansku i ostavila Hrvatsku usamljenu na dnu skupine.

Na kraju dvije najlošije reprezentacije sele u Drugu skupinu euro-afričke zone u kojoj su trenutno Grčka koja sa Sakkari i Papamichail može stvoriti probleme svima, Estonija s Kontaveit i Kanepi također opasna, zatim Litva, Izrael, Gruzija, BiH, Portugal, Irska, Malta, Južna Afrika i Kosovo. Ne posebno ugledno društvo, ali uvijek je tu nekoliko mina i ako Hrvatska nije u najjačem sastavu, može se zadržati i u tom društvu.

Billie Jean King Cup, Prva skupina, treće kolo

Hrvatska - Srbija 0:2

Antonia Ružić - Mia Ristić 4:6, 3:6
Tara Würth - Lola Radivojević 2:6, 7:6(8), 5:7

Foto: Inga Ćužić/Zagreb Ladies Open

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!