Nogomet

Leko: 'Ove godine smo imali puno tuge, a večeras ćemo proslaviti'

Krešimir Milić • srijeda, 12.04.2023.
Leko: 'Ove godine smo imali puno tuge, a večeras ćemo proslaviti'
Foto: HINA

Trener Hajduka prokomentirao je prolaz svoje momčadi u finale SuperSport Hrvatskog kupa. Hajduk je slavio u Koprivnici protiv Slaven Belupa golom Marka Livaje iz jedanaesterca...

Hajduk se plasirao u finale SuperSport Hrvatskog kupa pobjedom u polufinalu od 1:0 u Koprivnici protiv Slaven Belupa. Splićani će finale igrati 24. svibnja protiv Šibenika na Rujevici, a današnju pobjedu prokomentirao je trener Ivan Leko nakon utakmice.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

„Utakmica je bila kakvu smo i očekivali. Nadali smo se boljem terenu. Po tradiciji su utakmice Slavena i Hajduka pune duela, intenziteta, ekscesa. Nismo uživali u nogometu, ali su obje ekipe željele u finale. Mi smo sreću zaslužili. Evo u Kupu smo dobili i u Osijeku gdje je teško, i sad ovdje. Tako da svaka čast momcima na rezultatu i borbenosti. Mislim da smo na temelju rada zaslužili ulaz u finale“, rekao je Leko nakon utakmice.

Čekala se pobjeda Hajduka u Koprivnici od studenog 2020. godine. Obje momčadi su djelovale zatvoreno u današnjoj utakmici na koprivničkom terenu.

„Teško je izaći na teren koji nije poliven vodom i gdje je trava pet centimetara te gdje ne možeš igrati nogomet. Sad je to glupo, a nije kupovanje alibija nikome. Vidjeli smo u drugom poluvremenu da se može nešto više, ali jednostavno na ovakvom terenu je teško očekivati neki nogomet. Kad gledamo Premier ligu ili Ligu prvaka onda uživamo, a nažalost naša infrastruktura nije dovoljno dobra da bi se mogli baviti baš samo nogometom. Onda se mi treneri i svi u klubu bavimo rezultatom. Nastojimo biti pragmatični, igrati na odbijance i tužan sam zbog toga. Nažalost to je naša realnost, ali na svima nama je da se trudimo, ulažemo koliko možemo da nam nogomet raste.“

Zanimljiva je bila i situacija s upaljenim prskalicama u 30. minuti na koju se osvrnuo Leko u razgovoru za MaxSport nakon utakmice.

„Upalile su se tad, a nisu prije. Dobro, to je isto stvar odluke domaćina. Normalno, nastojiš trenirati i spremati se za idealne uvjete i onda se adaptiraš. Mislim i da je naš protivnik danas bio dobar i da su oni prošli ne bi bilo ne zasluženo. No ja volim vjerovati da se sreća zasluži i da smo je mi zaslužili.“

U finalu SuperSport Hrvatskog kupa igrat će se Dalmatinski derbi između Šibenika i Hajduka na Rujevici 24. svibnja.

„Finale je uvijek najljepša utakmica koju možeš u jednoj zemlji igrati. Jedna utakmica za trofej, gdje su tribine 50-50 kakvi god stadioni bili i lijepo je to uopće za igrati. Naravno kad uđeš u finale da želiš dobiti, ali je za nas to daleko. Utakmica je za mjesec i pol dana. Jako smo sretni što smo tamo. Bili smo pod velikim pritiskom, ali ipak uspjeli smo ući u finale i trebamo večeras stvarno uživati. Ako treba i opustiti se, a ta će utakmica doći do koje još trebamo puno odigrati u prvenstvu. Imat ćemo dosta vremena za analizu i pripremu. Mi ćemo proslaviti večeras jer ovo treba proslaviti. Što ti je nogomet ako ne uspiješ slaviti ili tugovati. Nogomet je emocija i strast, a treba tugovati i slaviti. Ove godine smo imali puno tuge, ali zato ćemo večeras proslaviti“, zaključio je Leko nakon utakmice u razgovoru za MaxSport.

FOTO: HINA/ Tomislav PAVLEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!