Rukomet

Hrvatske rukometašice izborile nastup na Svjetskom prvenstvu, Slovačka nije imala šanse!

Mihaela Bradovski • srijeda, 12.04.2023.
Hrvatske rukometašice izborile nastup na Svjetskom prvenstvu, Slovačka nije imala šanse!

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija upisala je pobjedu i u uzvratu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Slovačke te je izborila nastup na svjetskoj smotri. Slovakinje u Slavonskom Brodu nisu imale šanse...

Hrvatska je ispunila cilj i izborila je prolaz na Svjetsko prvenstvo. Nakon pobjede u Šali 25:23, Hrvatska je u Slavonskom Brodu tražila novu pobjedu i do nje je i došla. Odigrala je vrlo dobru utakmicu, ponovno je obrana bila odlična i Slovakinje nisu imale šanse.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Igračice su ispunile ono što je Nenad Šoštarić od njih tražio, i u obrani i u napadu bile su koncentrirane, a uz pomoć raspoloženih vratarki sve je bilo još lakše.

Slovačka je posljednji put priključak držala kod 2:2 nakon čega je Hrvatska povezala tri gola, odvojila se i u nastavku susreta potpuno kontrolirala igru.

Do kraja prvog poluvremena Hrvatska se odvojila na najviših sedam razlike golovima Katarine Pavlović i Dejane Milosavljević.

Već tih 17:10 na odmoru značilo je da je Hrvatska vrlo blizu prolazu na Svjetsko prvenstvo, a ako je itko sumnjao, sve dvojbe su otklonjene serijom 7:1 na otvaranju drugog poluvremena za bijeg na ogromnih 24:11.

Nastavak susreta bio je jednosmjeran, Slovakinje su pokušavale smanjiti zaostatak, ali bezuspješno, Hrvatska je imala visoku prednost i u slavljeničkoj atmosferi otišla je do visoke pobjede 31:18 što je uz 25:23 iz Slovačke, velikih ukupnih plus 15 za Hrvatsku.

Bešen i Pijević skupile su ukupno 18 obrana uz 50-postotnu uspješnost, osam golova postigla je Dejana Milosavljević, a šest Valentina Blažević.

Kvalifikacije za SP:
Hrvatska - Slovačka 31:18 (25:23)

FOTO: HRS / Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!