Ostali sportovi

Samanta Fabris i izbornik Ferhat Akbas u finalu Lige prvakinja

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 12.04.2023.
Samanta Fabris i izbornik Ferhat Akbas u finalu Lige prvakinja

Veliki uspjeh za kapetanicu hrvatske odbojkaške reprezentacije Samantu Fabris i izbornika Ferhata Akbasa. U uzvratnoj polufinalnoj utakmici CEV Lige prvakinja Eczacibasi hrvatskog izbornika Akbasa i kapetanice Samante Fabris pobijedio je talijansku ekipu Novare s 3:0 (22, 12, 20) za 80 minuta igre, plasiravši se tako u finale najjačeg klupskog natjecanja Starog kontinenta.

Prvi put u povijesti CEV ženske Lige prvaka to će biti potpuno tursko finale. Finale u kojem čeka suparnice, koje će saznati u četvrtak, nakon uzvrata također istanbulskih klubova Fenerbahčea i Galatasaraya. U prvom susretu s 3:0 je slavio Fenerbahče. Uglavom, ovo će biti četvrto finale klubova iz iste zemlje, do sada su to bila tri talijanska finala, a ovo će biti zapravo finale iz istoga grada.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ekipa Eczacibasija, koja je u ovoj sezoni nakon osam uzastopnih pobjeda u Ligi prvakinja izgubila u prvom polufinalnom susretu u Novari 2:3 (peti set 16:14), do sada je šest puta bila u finalu najjačeg klupskog europskog natjecanja koje su u sezoni 2014/15. i osvojile pobjedom nad talijanskim Busto Arsizijem od 3:0. Uzgred, ekipa u kojoj igra Samanta Fabris, koja je Ligu prvakinja osvojila u dresu Conegliana, lani je osvojila CEV Kup.

Protiv Novare najučinkovitija je bila korektorica Tijana Bošković s 21 poenom. Turska ekipa imala je tri poena as servisom, gošće jedan, osam blokova (šest Novara), 38 poena u napadu (30), veliku prednost u prijemu servisa (66-35%), te manje neforsiranih pogrešaka od suparnica (18-26). Apsolutno zaslužena pobjeda Eczacibasija pod vodstvom hrvatskog izbornika Ferhata Akbasa!

Foto: CEV

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!