Nogomet

Ancelotti: 'Previše smo energije izgubili u igri 11 na 11 da bi mogli jače pritisnuti s igračem više'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 13.04.2023.
Ancelotti: 'Previše smo energije izgubili u igri 11 na 11 da bi mogli jače pritisnuti s igračem više'
Foto: EPA

Real Madrid došao je do dva gola prednosti protiv Chelseaja, slavio je na Santiago Bernabeuu s 2:0. U Londonu će Madriđani tražiti potvrdu prolaza u polufinale...

Carlo Ancelotti je bio zadovoljan. Real Madrid bio je bolji protivnik, imao je i Chelsea prilika, ali Real je držao susret pod kontrolom. Ipak, Ancelotti upozorava kako će u Londonu biti vrlo neugodno.

Igraj na Chelsea - Real Madrid na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Odigrali smo kompletnu utakmicu. Malo smo patili na početku, ali cilj je bio povesti i to smo i učinili. Bit će nam teško u Londonu jer Chelsea ima jako dobru momčad, s jako dobrim igračima, a imamo još 90 minuta za izdržati. Zadovoljni smo rezultatom i izvedbom."

Chelsea je više od pola sata igrao s igračem manje zbog isključenja Chilwella, ali Real tu nije uspio stvoriti još ozbiljniji pritisak koji bi potpuno slomio Engleze.

"Možda mislite da smo mogli više pritiskati s igračem više, ali dok je bilo jedanaest protiv jedanaest, žestoko smo se borili i na kraju mislim da nam je nedostajalo energije i konkretnosti. Moramo biti zadovoljni, ali ima još 90 minuta do kraja. Moramo ponoviti ovu utakmicu na Stamford Bridgeu jer znamo da će Chelsea sljedeći tjedan dati sve od sebe."

Općenito, Real je izgledao dobro i Ancelotti je potpuno zadovoljan nastupom svojih igrača.

"Momčad je izgledala jako dobro i jako sam sretan. Jako sam zadovoljan, ali moramo biti mirni i sabrani jer ostalo je još 90 minuta, a u nogometu se svašta može dogoditi. Moramo kontrolirati naše vodstvo i pokušati ponoviti igru koju smo igrali u ovom susretu."

Realova postava bila je dosta ofenzivno orijentirana, ali obrana nije puno patila.

"Uvijek tražim najbolje za momčad. Postoje utakmice u kojima možemo stvoriti prilike s tri napadača i mislim da Kroos puno pomaže kao playmaker koji širi loptu i drži posjed. Možda ćete više patiti u obrani, ali ako svi odrađuju svoje obrambene zadaće, nema problema."

FOTO: EPA/JUANJO MARTIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!