Zimski sportovi

Kraj velike serije Penguinsa, nakon 16 godina ostali bez doigravanja

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 13.04.2023.
Kraj velike serije Penguinsa, nakon 16 godina ostali bez doigravanja

Poznati su svi sudionici NHL doigravanja. Među njima nema Pittsburgh Penguinsa koji su utakmicu prije kraja regularnog dijela sezone ostali bez svih šansi za plasman među osam najboljih na Istoku...

Hokejaši New York Islandersa 4:2 domaćom pobjedom protiv Montreal Canadiensa u svojoj posljednjoj ligaškoj utakmici ove sezone u NHL ligi osigurali su nastup u doigravanju kao posljednja 16. momčad kojoj je to uspjelo, a time je ujedno postalo i jasno kako ove godine u doigravanju neće biti Pittsburgh Penguinsa čime je prekinut niz od 16 uzastopnih pojavljivanja tog sastava u posezoni.

Igraj na NHL utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dvostruki strijelac za Islanderse protiv Canadiensa bio je Brock Nelson, on je postigao prvi pogodak na utakmici, a onda i gol za 3:1 koji se kasnije ispostavio kao pobjednički pogodak. Po jedan gol dodali su Hudson Fasching i Anders Lee.

Islandersi su ovom pobjedom stigli do učinka od 93 boda te su trenutačno sedma momčad Istočne konferencije, dok su deveti Pensi na 90, a ostala im je još samo jedna utakmica do kraja sezone pa više ne mogu dohvatiti Islanderse. Na osmom mjestu su Florida Panthersi sa 92 boda, no kako su Panthersi bolji od Pensa u međusobnom omjeru tako su i oni nedostižni za sastav iz Pittsburgha.

Penguinsi su posljednji put ispustili doigravanja kada je njihova najveća zvijezda Sidney Crosby bio "rookie", dok njihove druge dvije zvijezde Jevgenij Malkin i Kris Letang dosada nikad nisu propustili doigravanje.

Iako su do kraja ligaškog dijela sezone u NHL-u još dva dana i poznato je svih 16 sudionika doigravanja, za sada je poznat samo jedan par prvoga kruga u kojem će se sigurno sučeliti Toronto Maple Leafsi i Tampa Bay Lightning. Preostalih sedam poarova bit će poznato nakon što se odigra ostalih 17 utakmica ligaškog dijela, 15 u noći s četvrtka na petak te dvije s petka na subotu.

S Istoka su doigravanje osigurali Boston Bruinsi, Carolina Hurricanesi, Toronto Maple Leafsi, Tampa Bay Ligtning, New Jersey Devilsi, New York Rangersi, New York Islandersi i Florida Panthersi, a sa Zapada Vegas Golden Knightsi, Dallas Starsi, Edmonton Oilersi, Los Angeles Kingsi, Colorado Avalanche, Minnesota Wild, Seattle Kraken i Winnipeg Jetsi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!