Nogomet

Juventus i Sporting u lovu na polufinale, sva tri znaka su moguća

Branimir Korać • četvrtak, 13.04.2023.
Juventus i Sporting u lovu na polufinale, sva tri znaka su moguća
Foto: EPA

Sporting u prvom susretu četvrtfinala Europske lige gostuje kod Juventusa i vjeruje u pozitivan rezultat uoči uzvrata...

Vrlo zanimljiv par četvrtfinala Europske lige čine Juventus i Sporting. I jedni i drugi vide priliku u ovom četvrtfinalu za otići korak dalje, imaju vrlo kvalitetne momčadi i može se očekivati kvalitetan nogomet.

Igraj na Juventus - Sporting na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jesen su i jedni i drugi odradili u Ligi prvaka gdje su se na kraju morali zadovoljiti trećim mjestom. Cilj za obje momčadi bila je osmina finala Lige prvaka, ali do nje ipak nisu uspjeli doći. Možda je prerano govoriti o najvišim ambicijama u Europskoj ligi, ali i jedni i drugi pokušat će napraviti iskorak.

Juventus je u skupini Lige prvaka bio u društvu Benfice, PSG-a i Maccabija iz Haife, ali je potpuno razočarao i u šest utakmica skupio ukupno samo tri boda, jednako kao i Maccabi, ali bolja gol razlika spriječila je pad na posljednje mjesto i završetak europskog puta.

Sporting je bio u izjednačenijoj skupini i do posljednjeg kola bio je u igri za prolaz u osminu finala Lige prvaka. U zadnjem kolu trebao je kod kuće pobjedu protiv Eintrachta nu izravnom dvoboju za drugo mjesto, ali tu je podbacio i upisao je poraz 2:1 te se zadovoljio trećim mjestom.

Treće mjesto Sportingu je donijelo nastavak natjecanja u Europskoj ligi gdje je prvo za protivnika imao danski Midtjylland kojeg je svladao u gostima s 4:0 nakon što je kod kuće remizirao 1:1. Zatim je imao težak posao protiv Arsenala, no poslije dva remija, u produžecima na Etihadu bio je bolji i prošao dalje.

Juventus je pak u Europskoj ligi u oba prošla kola imao za protivnike klubove iz Lige petice. Prvo je eliminirao Nantes, a zatim i Freiburg.

Što su rekli

Massimiliano Allegri, trener Juventusa: "Još je prerano govoriti o tituli ili igranju za naslov. Do tada trebaju proći još četiri utakmice, a mi imamo pravo gledati samo sljedeću, nismo u poziciji da možemo preskakati pozicije."

Ruben Amorim, trener Sportinga: "Mi možemno pobijediti svakoga, ali i izgubiti od svakoga. Pokazao je to i dvoboj kod Arsenala koji nam je pokazatelj da smo na pravom putu. Prioritet nam je portugalsko prvenstvo, ali kada smo već došli ovako daleko..."

Mjesto, vrijeme, suci

Juventus Stadium, Torino, 21:00

Sudac: Halil Umut Meler (Turska)

Nedostaju

Juventus: Mohammed Ihattaren (nespreman), Kaio Jorge (ozljeda)

Sporting: Daniel Braganca, Paulinho (ozljede), Manuel Ugarte (crveni karton=

Prošli međusobni dvoboj

Dvije 2017. godine ovi protivnici su se sastali u skupini Lige prvaka. Nakon pobjede Juventusa u prvom susretu, u uzvratu u Lisabonu bilo je 1:1. Bruno Cesar pogodio je za vodstvo, ali Gonzalo Higuain je izjednačio.

Prognoza

Iza Sportinga je novi težak posao. Nakon Arsenala slijedi Juventus, nova prilika za zvučnu pobjedu. Arsenal je bio favorit, ali Sporting je pronašao put do prolaza.

FOTO: EPA/Alessandro Di Marco

Europska liga, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Feyenoord1:0Roma
Bayer Leverkusen1:1Royale Union Saint-Gilloise
Juventus1:0Sporting
Manchester United2:2Sevilla

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!