Nogomet

Skočić: 'Želja mi je da na pravi način završimo aktualni ciklus sa što boljim nastupom na EP'

hns.family, Petar Jenjić • petak, 14.04.2023.
Skočić: 'Želja mi je da na pravi način završimo aktualni ciklus sa što boljim nastupom na EP'
Foto: EPA

Dragan Skočić preuzeo je dužnost izbornika hrvatske U-21 reprezentacije, nakon što je dogovorio detalje suradnje s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem, a njegovo imenovanje potvrdio Izvršni odbor HNS-a...

Hrvatska U-21 reprezentacija osigurala je treći uzastopni plasman na Europsko prvenstvo, a dosadašnji izbornik Igor Bišćan imenovan je trenerom zagrebačkog Dinama. Kormilo mlade reprezentacije preuzet će Dragan Skočić koji je u sjedištu Saveza potpisao ugovor s predsjednikom Saveza, Marijanom Kustićem.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"S puno ponosa, ambicije i optimizma preuzimam ovu ulogu te zahvaljujem predsjedniku Kustiću i rukovodstvu Saveza na ukazanom povjerenju. Igor je radio jako dobar posao s našom mladom reprezentacijom i želja mi je da na pravi način završimo aktualni ciklus sa što boljim nastupom na Europskom prvenstvu, a potom prionemo slaganju nove generacije. Imamo zaista puno talentiranih i kvalitetnih igrača te se radujem izazovu da im svojim znanjem i iskustvom pomognem ostvariti svoje potencijale."

Skočićev posljednji posao bilo je vođenje iranske reprezentacije koju je uspješno odveo na FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru, a s 25 osvojenih bodova u 10 utakmica u trećem krugu kvalifikacija postavio je novi rekord iranske reprezentacije. Usprkos izvanrednim rezultatima, Skočić nije imao priliku voditi Iran na završnom turniru.

"Iznimno smo zadovoljni što smo dogovorili suradnju s jednim tako renomiranim, uspješnim i dokazanim stručnjakom, što potvrđuje koliko važnosti pridajemo razvoju naših mladih nogometaša. Zahvaljujem Draganu što je prihvatio naš prijedlog i odlučio se za ovaj izazov, iako je nakon sjajno odrađenog posla s iranskom A reprezentacijom vrlo tražen od strane brojnih klubova i saveza. Želim Draganu puno sreće i uspjeha, a od Saveza će imati maksimalnu podršku kako bi ostvario rezultatske i razvojne ciljeve koje smo zajednički postavili", istaknuo je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

AUTOR: Hrvatski nogometni savez

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!