Košarka

Stipčević i Vucić protiv Buljevića u borbi za promociju u ABA ligu

Branimir Korać • subota, 15.04.2023.
Stipčević i Vucić protiv Buljevića u borbi za promociju u ABA ligu

Slovenski predstavnici Helios i Krka borit će se za izravno mjesto u ABA ligi sljedeće sezone. Na završnom turniru ABA lige izborili su prolaz u finale...

Krka i Helios igrat će u finalu ABA 2 lige za mjesto koje izravno vodi u ABA ligu sljedeće sezone. Poraženi će imati još jednu priliku, igrat će protiv Borca ili MZT-a u kvalifikacijama.

Igraj na Helios - Krka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I Helios i Krka imaju hrvatske predstavnike koji su dali svoj obol na putu do finala. U polufinalu su i jedni i drugi bili uvjerljivi, Krka je s 86:74 bila bolja od Podgorice, a Helios je s 91:79 svladao Široki.

Na klupi Krke sjedi bivši trener Cibone Gašper Okorn, a u dvoboju protiv Podgorice odličan je bio Mate Vucić koji je upisao 15 poena i 11 skokova dok je Rok Stipčević dodao 13 poena uz tricu 4/7.

I Lovro Buljević dao je doprinos u prolazu Heliosa u finale, u slavlju protiv Širokog Buljević je upisao 13 poena i osam skokova.

S druge strane u Velićevoj momčadi Filip Kraljević upisao je 16 poena i pet skokova, Duje Brala deset poena, Mislav Brzoja osam uz pet skokova, a Ive Ivanov četiri poena uz isto toliko skokova.

FOTO: ABA liga, Dragana Stjepanović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!