Tenis

Nakon dramatičnih polufinala saznali smo finaliste Monte Carla

HINA, Petar Jenjić • subota, 15.04.2023.
Nakon dramatičnih polufinala saznali smo finaliste Monte Carla
Foto: EPA

U finalu Masters 1000 turnira u Monte Carlu igrat će Holger Rune i Andrej Rubljov koji su u svojim polufinalima svladali Jannika Sinnera odnosno Taylora Fritza...

Holger Rune, mladi 19-godišnji danski tenisač, igrat će u finalu zemljanog Masters 1000 turnira u Monte Carlu nakon što je u tri seta svladao Talijana Jannika Sinnera.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon preokreta deveti tenisač svijeta je u polufinalu pobijedio 1:6, 7:5, 7:5 i u nedjeljnom finalu ga preko puta mreže čeka Rus Andrej Rubljov.

Sinner je potpuno dominirao u prvom setu polufinalnog meča kojeg je prekidala kiša. U drugom je, pak, Rune poveo 4:1, ali se Sinner vratio i izjednačio na 5:5. Danac je ipak dobio drugi set i nakon toga, u velikoj borbi trećeg seta, proslavio pobjedu.

U trećoj dionici vodila se izjednačena borba, dugo nije bilo breaka, ali je mnogo opasniji bio Rune koji je, naposljetku, došao do ključnog, oduzetog servisa kod vodstva 6:5 i proboja u finale.

U nedjelju će Rune tražiti svoju četvrtu ATP krunu u karijeri. Sve tri dosadašnje osvojio je prošle godine, kao i jednu Masters 1000 titulu koju je osvojio na dvoranskom pariškom turniru.

Njegov protivnik u finalu, Rubljov, također je nakon preokreta slavio sa 5:7, 6:1, 6:3 bio bolji od Amerikanca Taylora Fritza. U nedjelju će 25-godišnji Rus tražiti svoju 13. ATP krunu pobjednika u karijeri, s tim da nikada nije osvojio Masters 1000 turnir.

Od dosadašnjih 12 naslova Rubljov je tri osvojio na turnirima zemljane podloge. Bit će mu ovo treće finale na Masters 1000 turnirima, a u Monte Carlu je već igrao finale prije dvije godine.

ATP Monte Carlo, polufinale:
Holger Rune - Jannik Sinner 1:6, 7:5, 7:5
Andrej Rubljov - Taylor Fritz 5:7, 6:1, 6:3

FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!