Košarka

Knicksi odnijeli prvu pobjedu iz Clevelanda, Kingsi svladali branitelje naslova

Petar Jenjić • nedjelja, 16.04.2023.
Knicksi odnijeli prvu pobjedu iz Clevelanda, Kingsi svladali branitelje naslova
Foto: EPA

Odigrane su još dvije utakmice prvog kruga NBA doigravanja. Sacramento Kingsi na domaćem su parketu svladali Golden State Warriorse, dok su New York Knicksi slavili u gostima kod Cleveland Cavaliersa...

Gostujuću pobjedu na startu doigravanja upisali su New York Knicksi koji su slavili kod Cleveland Cavaliersa sa 101:97. Pobjedu gostima osigurao je Quentin Grimes s linije slobodnih bacanja četiri sekunde prije kraja susreta.

Igraj na NBA utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najbolji je kod Knicksa bio Jalen Brunson s 27 poena, dok je Julius Randle dodao 19 koševa i deset skokova.

Cavalierse je predvodio Donovan Mitchell s 38 poena, pet skokova i osam asistencija, dok je Daris Garland dodao 17 koševa.

Kao što se i moglo očekivati, serija Sacramento Kingsa i Golden State Warriorsa bit će sjajna, a to je potvrdila i prva međusobna utakmica. Kingsi su se nakon 17 godina vratili u doigravanja te upisali pobjedu pred svojim navijačima.

Domaćin je slavio sa 126:123, iako je Andrew Wiggins tricom iz kuta mogao donijeti vodstvo svojoj ekipi deset sekundi prije kraja. S linije slobodnih bacanja nakon toga poentirao je Malik Monk.

Najbolji je u pobjedničkoj ekipi bio De'Aaron Fox s 38 poena i pet asistencija, dok je Malik Monk susret zaključio s 32 koša.

Branitelje naslova predvodio je Steph Curry s 30 poena i šest skokova, dok je Klay Thompson dodao 21 koš, šest skokova i pet asistencija.

NBA doigravanje:
Cleveland Cavaliers - New York Knicks 97:101 (0:1 u seriji)
Sacramento Kings - Golden State Warriors 126:123 (1:0 u seriji)

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!