Automoto

Želja obitelji: Hyundai Motorsport tim ipak će nastupiti u Hrvatskoj i to u čast Craiga Breena

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 17.04.2023.
Želja obitelji: Hyundai Motorsport tim ipak će nastupiti u Hrvatskoj i to u čast Craiga Breena
Foto: Damir Senčar/HINA

Nakon nesreće u kojoj je tijekom pripremnog treninga irski vozač Craig Breen izgubio život, Hyundai Motorsport tim u ponedjeljak je potvrdio kako će nastaviti natjecanje na ovogodišnjem WRC Croatia Rallyju i to s dvije posade...

U svojoj izjavi Hyundai Motorsport je istaknuo kako je ova odluka donesena u dogovoru s obitelji Craiga Breena, njegovim suvozačem Jamesom Fultonom te posadama i članovima tima Hyundai Motorsport. Obitelj Breen i James Fulton potvrdili su da je njihova želja da se nastupi u Hrvatskoj u čast preminulom vozaču.

Dvije posade Hyundai i20 N Rally1 Hybrid činit će Thierry Neuville i Martijn Wydaeghe te Esapekka Lappi i Janne Ferm.

"Nakon pažljivog razmatranja uključujući sve zainteresirane strane, odlučili smo nastaviti natjecanje na WRC Croatia Rallyju. To ćemo učiniti u sjećanje na Craiga, kako bi mu odali počast, njegovoj strasti prema ovom sportu i njegovom natjecateljskom duhu. Na natjecanje dolazimo s dvije posade, a treću poziciju povlačimo u znak poštovanja", komentirao je Cyril Abiteboul, voditelj tima Hyundai Motorsport.

Oba vozila koja će sudjelovati bit će oslikana i posebnom grafikom u bojama Irske u čast preminulog vozača.

"Bilo je jasno iz povratne informacije svih koji su poznavali Craiga da će nastavak natjecanja na rallyju u Hrvatskoj biti najbolji način da mu se oda počast. Savjetovali smo se s obitelji i oni su odobrili ovaj pristup. Craig je bio ponosni Irac i strastveni predstavnik irske rally zajednice stoga će automobile naših posada krasiti grafike u nacionalnim bojama Irske", zaključio je Abiteboul.

Ovogodišnje izdanje automobilističkog spektakla WRC Croatia Rally održat će se od 20. do 23. travnja. Brzinski ispiti vozit će se na dionicama u čak pet hrvatskih županija, Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Karlovačkoj i Primorsko-goranskoj, uz ceremonijalni start u četvrtak 20. travnja i cilj 23. travnja u Zagrebu.

FOTO: HINA/Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoWRC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!