Košarka

Cibona lako do pobjede u Šibeniku: 'U nastavku smo odigrali puno agresivnije'

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 17.04.2023.
Cibona lako do pobjede u Šibeniku: 'U nastavku smo odigrali puno agresivnije'

U posljednjem susretu šestog kola Lige za prvaka košarkaša, Cibona je na Baldekinu upisala 86:70 pobjedu protiv Šibenke. Cibosi su u drugom poluvremenu prelomili susret i upisali uvjerljivu pobjedu...

Josip Sesar bio je zadovoljan pobjedom na Baldekinu, Cibona je odigrala dobru utakmicu i nastavila u pobjedničkom ritmu u prvenstvu.

Igraj na utakmice HT Premijer lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Čestitke mojim igračima na još jednoj pobjedi. U prvom poluvremenu smo tražili pravi ritam, budući da smo ostali bez Mazalina, a ionako smo deficitarni na tim visokim pozicijama. No, u nastavku smo odigrali puno agresivnije, pomaknuli smo njihove šutere daleko od koša i zasluženo pobijedili. Pohvalio bih odličnu atmosferu u dvorani i još jednom čestitam njihovom treneru Milačiću na vrlo uspješnoj sezoni koju imaju."

Kapetan Cibone Krešimir Radovčić bio je sretan zbog povratka kući i na teren na kojem je i započeo profesionalnu karijeru.

"Imali smo određenih problema s ozljedama i bolestima, ali smo ušli maksimalno angažirano. Odradili smo onako, kako smo se i dogovorili prije samog početka. Ispoštovali smo upute trenera i na kraju uvjerljivo pobijedili. Ovo je inače moj teren i uvijek se rado vraćam kući, samo je šteta što ne mogu ostati koji dan više jer mi to klupske obveze ne dopuštaju."

Trener Šibenčana Damir Milačić nije bio zadovoljan, posebno igrom u drugom poluvremenu.

"Prvo bih kolegi i prijatelju Sesaru čestitao na funkciji novog izbornika naše reprezentacije i želim mu svu sreću. Pripremali smo se za ovu utakmicu da preživimo prve dvije četvrtine, u tomu smo uspjeli, međutim, nismo u tom ritmu nastavili u drugom poluvremenu. Bilo je susreta koje smo gubili s puno većom razlikom, ali sam ipak bio puno zadovoljniji nego ovaj puta. Morat ćemo poraditi na igri u preostalim dvobojima. Ciboni čestitam na zasluženoj pobjedi, mi se pak okrećemo sljedećem protivniku."

Čestitke Ciboni uputio je i Matej Perković koji također žali što nije bolje iskorišteno dobro prvo poluvrijeme.

"Prije svega bih čestitao protivniku na pobjedi, malo mi je žao jer smo u prvom poluvremenu došli na samo minus četiri, no oni su kasnije ušli u seriju i teško nam je bilo vratiti se. Primali smo koševe ponajprije uslijed naših pogrešaka, imali smo problema u igri jedan na jedan, a nedostajalo nam je i energije. Nismo imali onoliku želju kao na prošloj utakmici s Cedevitom Junior, ali idemo dalje."

FOTO: Cibona

HT Premijer liga, Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Dubrava68:71Cedevita Junior
Split85:76Zadar
Šibenka70:86Cibona
1Zadar (+40)82+396
2Split (+40)82+383
3Cibona (+40)73+387
4Cedevita Junior (+40)46+165
5Šibenka (+35)19-131
6Dubrava (+33)28-142

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!