Nogomet

Službeno: Nenad Bjelica stavio potpis na ugovor s Trabzonsporom

Branimir Korać • utorak, 18.04.2023.
Službeno: Nenad Bjelica stavio potpis na ugovor s Trabzonsporom
Foto: FaH

Hrvatski stručnjak Nenad Bjelica novi je trener Trabzonspora. Bjelica je danas stavio potpis na ugovor do ljeta 2025. godine, potvrdio je turski velikan...

Nenad Bjelica čekao je na pravi angažman koji bi ga zadovoljio i on je i stigao. Turski velikan i aktualni prvak Trabzonspor, postigao je dogovor s Bjelicom koji će sjediti na klupi do ljeta 2025. godine.

Igraj na Sivasspor - Trabzonspor na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bjelica je prvi hrvatski stručnjak koji je preuzeo ulogu trenera Trabzonspora, a na klupi je naslijedio Abdullaha Avcija koji je prije dvije i pol godine preuzeo momčad, napravio dobar posao, osvojio titulu prvaka i Superkup, ali ova sezona nije bila dobra i uručen mu je otkaz.

Nakon Avcijevog odlaska, na klupu je privremeno zasjeo Orhan Ak, Avcijev dotadašnji pomoćnik, ali nije postao i trajnije rješenje.

Dogovor je pao s Nenadom Bjelicom koji momčad preuzima na šestoj poziciji na ljestvici, 21 bod iza vodećeg Galatasaraya, ali i izvan utrke za Europu.

Bjelica će prvenstveno morati pokušati napraviti što bolji posao do kraja ove sezone, probati doći do borbe za europske pozicije, što će biti jako teško, ali ono što je najbitnije, pripremiti momčad za sljedeću sezonu.

Bjelica je bio bez angažmana od odlaska iz Osijeka gdje je sjajno krenuo, ali nakon što je došlo do konflikta s "uredima", ušla je nervoza u momčad i krenuo je pad Osječana.

Prije Osijeka, Bjelica je vodio i Kärnten, Lustenau 07, WAC St. Andrä, bečku Austriju, Speziju, Lech i Dinamo. Upravo njemu pripadaju zasluge za Dinamov iskorak u Europi i prekid dugog niza godina bez prezimljavanja u Europi.

U Turskoj ga čeka težak posao, tamo nema previše prostora za krivi korak, ali Bjelica voli ovakve izazove.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!