Automoto

Najbolje svjetske rally momčadi već su u Hrvatskoj, otvoren i servisni park

Branimir Korać, HINA • utorak, 18.04.2023.
Najbolje svjetske rally momčadi već su u Hrvatskoj, otvoren i servisni park
Foto: FaH

Automobilistički spektakl WRC Croatia Rally uskoro starta u Hrvatskoj, a najbolje svjetske rally momčadi već su stigle u Zagreb gdje su počele pripremati automobile za gotovo 60 posada koji će projuriti kroz pet hrvatskih županija.

Oko 2400 ljudi u servisnom parku pobrinut će se da sva vozila i momčadi budu spremni za sve brzinske ispite tijekom sportskog događaja koji traje od 20. do 23. travnja.

Povodom automobilističkog spektakla WRC Croatia Rally u servisni park u Novom Zagrebu pristiglo je oko 70 šlepera za opremanje natjecatelja i servisnog parka. Radnici će pritom u servisnom parku razvući i više od 1400 metara vodene instalacije te nekoliko desetaka kilometara različitih kablova.

Sve to i puno više potrebno je da se istočno parkiralište Zagrebačkog Velesajma pretvori u zonu koja je od ovoga tjedna središte automobilističkog svijeta.

Ovogodišnje izdanje automobilističkog spektakla WRC Croatia Rally održat će se od 20. do 23. travnja. Brzinski ispiti vozit će se na dionicama u čak pet hrvatskih županija, Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Karlovačkoj i Primorsko-goranskoj, uz ceremonijalni start u četvrtak 20. travnja ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te ciljnu rampu u nedjelju 23. travnja na Aveniji V. Holjevca, također u Zagrebu.

FOTO: HINA /Tomislav PAVLEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoWRC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!