Ostali sportovi

Andrej Gaćina poražen od drugog igrača svijeta, Kinez slavio u tri seta

Branimir Korać • utorak, 18.04.2023.
Andrej Gaćina poražen od drugog igrača svijeta, Kinez slavio u tri seta

Andrej Gaćina nije uspio doći do senzacije i pobjede protiv drugog igrača svijeta, Kineza Chuqina Wanga. Wang je slavio u tri seta, a Gaćina je opasno prijetio u drugom setu gdje je imao i set lopte.

Najbolji hrvatski stolnotenisač Andrej Gaćina poražen je na startu velikoj WTT Champions turnira u Makao. Gaćina nije imao sreće sa ždrijebom, protiv protivnik bio mu je drugi igrač svijeta Chuqin Wang.

Igraj na stolnoteniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Wang je prošle godine slavio u Makau pobjedom u finalu protiv prvog igrača svijeta Zhendonga Fana, osvojio je i WTT Cup Finals pobjedom protiv trećeg igrača svijeta Japanca Harimota, uglavnom vrhunski igrač protiv kojeg je strahovito teško igrati.

S druge strane Gaćina ove sezone nema neke rezultate koji bi oduševili, forma nije na vrhuncu, no uspio je protiv Wanga odigrati jedan vrhunski set.

U tom drugom setu dosta je namučio Kineza koji ga je osvojio u konačnici s 15:13 povukavši taktički dobar potez pozivanjem time-outa u trenutku kada je dobio servis za set kod 14:13. Tu je malo razbio ritam Gaćine, smirio se i uzeo set.

U ostala dva seta Kinez je bio nadmoćan, precizan i agresivan te je prošao u drugo kolo pobjedom 3-0 u setovima.

WTT Champions Makao, prvo kolo:
Chuqin Wang (Kina) - Andrej Gaćina (Hrvatska) 11:5, 15:13, 11:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!