Nogomet

Ancelotti: 'Prolaz u polufinale nam omogućuje da nastavimo sanjati o novom trofeju'

Branimir Korać • srijeda, 19.04.2023.
Ancelotti: 'Prolaz u polufinale nam omogućuje da nastavimo sanjati o novom trofeju'
Foto: EPA

Madridski Real kroz dvije je utakmice bio bolji od Chelseaja i s dva puta po 2:0 prošao je u polufinale Lige prvaka. Carlo Ancelotti bio je vrlo zadovoljan nastupom svoje momčadi...

Ako netko zna kako se osvaja trofej pobjednika Lige prvaka, onda je to madridski Real. Došao je na korak do novog trofeja.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Presretni smo zbog plasmana u još jedno polufinale Lige prvaka. To je uvijek veliki uspjeh jer vam omogućuje da nastavite sanjati o osvajanju trofeja. Bilo je teško, tako smo i očekivali jer je protivnik morao baciti sve karte na pokušaj hvatanja pobjede. Chelsea je igrao dobro u prvom poluvremenu i stvorio nam je probleme, ali smo u drugom dijelu bili vrlo dobri, podigli smo našu igru, imali smo bolji protok lopte i bolje se kretali", kaže Ancelotti.

Ancelotti je jako zadovoljan aktualnom formom momčadi.

"Igramo jako dobro u ovoj fazi sezone. U posljednjim utakmicama bili smo vrlo dobri, jako smo motivirani i fokusirani. Ono što nas posebno raduje je da smo vrlo čvrsti i teško primamo golove. Na poluvremenu smo napravili neke korekcije u fazi obrane gdje smo patili u prvom dijelu. Na lijevu stranu sam stavio Valverdea kako bi pomogao Camavingi s obzirom da je na tu stranu dolazio Kante, a tu je već bio i James."

Ancelotti poručuje kako je ključ svega dobra igra u obrani.

"Možemo stvoriti razliku ako smo čvrsti u obrani. To je ona osnova preko koje možemo pokazati kvalitetu. Imamo puno kvalitete, a jako nam pomaže ako smo čvrsti iza."

Rodrygo je postigao dva gola, više je oduševio realizacijom nego igrom.

"Njegov nastup nije bio dobar kao neki raniji, ali bio je vrlo efikasan. Radio je razliku i osigurao nam je pobjedu sa svoja dva gola. Sretni smo što imamo mlade igrače s takvom energijom i kvalitetom."

Posebnu pohvalu zaslužio je Thibaut Courtois zbog čudesne obrane zicera Cucurelli u završnici prvog dijela.

"Bila je to ključna obrana jer je taj pogodak mogao u potpunosti okrenuti igru u drugom dijelu. Chelsea je igrao s puno intenziteta i ta obrana nam je jako pomola."

FOTO: EPA/TOLGA AKMEN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!