Zimski sportovi

Zagreb nije u preliminarnom kalendaru za sljedeću skijašku sezonu

Branimir Korać • srijeda, 19.04.2023.
Zagreb nije u preliminarnom kalendaru za sljedeću skijašku sezonu
Foto: FaH

Pravu malu pomutnju izazvao je preliminarni kalendar Svjetskog kupa u skijanju u kojem za sljedeću godinu nema zagrebačke utrke...

Nakon silnih problema koje su imali organizatori zagrebačkih utrka Svjetskog kupa, novi kalendar za sljedeću godinu, doduše još uvijek ne i službeni, u sebi nema Sljeme. Naime krajem svibnja bit će održan FIS kongres nakon kojeg će biti objavljen kalendar utrka, a trenutno Zagreba na popisu nema.

Zagrebačke utrke održavale su se početkom siječnja, a u preliminarnom kalendaru u tom razdoblju skijašice voze slalom u Lechu (3. siječnja) te slalom i veleslalom u Kranjskoj Gori (6. i 7. siječnja). Skijaši su za to vrijeme i Adelbodenu gdje voze slalom i veleslalom (6. i 7. siječnja).

Jedan od glavnih ljudi hrvatskog skijanja Vedran Pavlek ostao je iznenađen takvom informacijom te poručio kako je Hrvatski skijaški savez podnio zahtjev za organizaciju utrka.

"Podnijeli smo zahtjev FIS-u za organizaciju i ženske i muške utrke na Sljemenu, a službeni kalendar bit će donesen na sjednici 24. svibnja", kratko je poručio Pavlek za 24 sata.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!