Ostali sportovi

Maratonka dio utrke odradila u automobilu pa poručila: 'Nije bilo zlonamjerno, ne bih namjerno varala'

Branimir Korać, HINA • srijeda, 19.04.2023.
Maratonka dio utrke odradila u automobilu pa poručila: 'Nije bilo zlonamjerno, ne bih namjerno varala'
Foto: EPA

Škotskoj trkačici Joasiji Zakrzewski (47) oduzeto je treće mjesto na ultra-maratonu u Liverpoolu nakon što je otkriveno kako je za vrijeme utrke koristila vozilo.

Zakrzewski je na 80 km dugačkoj utrci od Manchestera do Liverpoola osvojila treće mjesto. Međutim, naknadno je otkriveno kako se za vrijeme utrke vozila u automobilu oko četiri kilometra prije nego što je nastavila trčati.

Direktor utrke Wayne Drinkwater dobio je prijavu kako je jedan sudionik utrke stekao "nesportsku, natjecateljsku prednost tijekom dijela natjecanja".

"Nakon što smo pregledali podatke iz našeg sustava za praćenje utrka, GPX podatke, izjave našeg tima, drugih natjecatelja i same sudionice, možemo potvrditi da je trkačica diskvalificirana jer tijekom utrke koristila vozilo," kazao je Drinkwater dodavši kako je natjecateljici oduzeto treće mjesto.

Zakrzewski, koja je predstavljala Škotsku u maratonu na Igrama Commonwealtha 2014. u Glasgowu, naglasila je kako je incident rezultat pogrešne komunikacije.

"Napravila sam ogromnu pogrešku kad sam prihvatila medalju, trebala sam je vratiti. Nije bilo zlonamjerno, bila je to pogrešna komunikacija. Nikada ne bih namjerno varala, ali ne želim se opravdavati," kazala je 47-godišnja liječnica koja živi u okolici Sydneya u Australiji.

Rekla je da je "shrvana" onim što se dogodilo i da je iznimno uznemirena nakon što se na društvenim mrežama poziva njezina doživotna zabrana natjecanja.

FOTO: EPA/Rayner Pena R

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!