Vodeni sportovi

Bonačić u klupskom podcastu zagrebačke Mladosti: 'Ljubav prema vaterpolu je krenula slučajno'

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 19.04.2023.
Bonačić u klupskom podcastu zagrebačke Mladosti: 'Ljubav prema vaterpolu je krenula slučajno'

Zagrebačka Mladost pokrenula je novi podcast, a prvi gost bio je legendarni igrač i trener Ozren Bonačić koji je govorio o brojnim zanimljivim temama...

Olimpijski pobjednik, šesterostruki osvajač vaterpolske Lige prvaka, legendarni Ozren Bonačić u novom je podcastu HAVK Mladost – Frog Talk otkrio razlog početka bavljenja vaterpolom.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ljubav prema vaterpolu je krenula slučajno. Mater me tjerala na plivanje. Ona je imala tuberkulozu te je htjela da se ja dobro razvijem i plivam. Moj brat je nažalost umro kad mu je bilo 20 godina", govori Ozren Bonačić i dodaje: "Na staroj Mladosti sam naučio plivati. Prvi put sam se natjecao početkom 50-tih i bio sam prvak Zagreba na 50 prsno. Nisam volio trenirati plivanje."

Frog talk novi je format sportskog podcasta, ujedno i prvi podcast posvećen našem najtrofejnijem sportu - vaterpolu. Koncept je to koji povezuje priče bivših i sadašnjih vrhunskih sportaša, trenera i sportskih djelatnika koji su ostvarili velike sportske uspjehe. Frog Talk je ujedno i prvi podcast u produkciji sportskog kluba, Mladosti, u Hrvatskoj dostupan na YouTube kanalu.

U prvom podcastu legendarni se Bonačić prijetio brojnih uspjeha, ali i početaka bavljenja vaterpolom. "Kada je osnovana vaterpolska grupa u mom plivačkom klubu 1957. godine, to je bio početak mog puta u tom sportu koji sam volio trenirati. Prvo sam počeo kao golman jer sam dobro prsno plivao, no ubrzo sam dobro svladao kraul i nastavio kao igrač."

Bonačić kao najveći uspjeh ističe zlatnu medalju osvojenu 1968. godine u Meksiku s reprezentacijom bivše države u kojoj je igralo čak šest igrača Mladosti te pet Partizana, a za koji je jedno vrijeme i sam igrao te s njim osvojio dva naslova prvaka Europe, dok je s Mladosti istu titulu osvojio četiri puta.

"S ekipom iz Meksika se redovno sastajemo svake godine koliko to prilike dopuštaju. Nismo se vidjeli jedino za vrijeme rata. Proslavili smo 50 godina od osvajanja medalje i to je zaista bio poseban događaj za sve nas", otkrio je Ozren Bonačić koji je nakon igračke karijere bio trofejni trener. Veliku podršku u trenerskom poslu mu je pružala supruga. Danas vrijeme najradije provodi, uz vaterpolske utakmice svoje Mladosti, na relaciji Zagreb – Murter.

Dinamični i zanimljivi razgovori, anegdote, priče o pobjedama, ali i odricanju i ustrajnosti neke su od glavnih tema ovog novog formata Mladosti koji se prikazuje svakog utorka.

"U ovoj godini naglasak kluba je na stvaranju novih digitalnih sadržaja koji će dodatno popularizirati vaterpolo kao sport te ga približiti mlađoj publici. Zato smo odlučili razviti format koji će biti dostupan putem digitalnih platformi i koji će kroz dosad neispričane priče, gledateljima otkriti kako izgleda put vrhunskih sportaša i pobjednika", naglasio je izvršni direktor kluba Luka Jakovčev.

1. HVL, regularni dio

1Jadran Split 9149:56+9325
2Jug AO 9133:60+7325
3Mladost 9130:72+5821
4Primorje EB 9115:81+3418
5Solaris 994:90+415
6Mornar BS 992:88+412
7Medveščak 985:140-559
8POŠK 973:123-504
9KPK 960:144-844
10Zadar 968:145-770

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!