Nogomet

Četvrtfinale u Anderlechtu: Ni jedni ni drugi nemaju što čekati

Petar Jenjić • četvrtak, 20.04.2023.
Četvrtfinale u Anderlechtu: Ni jedni ni drugi nemaju što čekati
Foto: EPA

Royale Union SG bit će domaćin Bayer Leverkusenu u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Europske lige. Obje ekipe utakmicu dočekuju u jako dobroj formi i vjerujemo da nas čeka zanimljiv dvoboj...

Vrlo zanimljiv dvoboj čeka nas u glavnom gradu Belgije gdje će Royale Union SG biti domaćin Bayer Leverkusenu, a obje momčadi u ljutoj borbi za plasman u polufinale Europske lige, nakon što je prvi dvoboj završen remijem (1:1).

Igraj na Royale Union SG - Bayer Leverkusen na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Veliki rast belgijskog kluba pod vlasništvom Tonyja Blooma, ujedno i vlasnika Brightona, doveo ih je na korak do povijesnog plasmana. Još prije tri godine klub je bio na rubu ispadanja u treću ligu, a sada se bori za naslov nacionalnog prvaka.

U zadnjih pet od šest utakmica Union je dolazio do pobjede, a posljednju je upisao za vikend protiv Serainga. Time je ostao na 72 boda, dva manje od vodećeg Genka uoči početka doigravanja za najveći belgijski trofej.

S druge strane, u goste im stiže još jedna momčad koja igra u dobroj formi. Njemačka ekipa neporažena je u zadnjih 11 odigranih utakmica, a prije četiri dana gostovala je kod Kovačevog Wolfsburga. Susret je završen bez postignutih pogodaka.

Šanse za direktan plasman u Ligu prvaka nisu velike, s obzirom na veliku konkurenciju ispred u vidu RB Leipziga, Freiburga i Union Berlina, pa se zato ekipa koju vodi Xabi Alonso nada da bi trofejem u ovom natjecanju mogla osigurati plasman u najznačajnije europsko klupsko natjecanje.

Od početka natjecateljske 2023. godine Bayer je izgubio samo jednom u zadnjih devet gostovanja u svim natjecanjima. Nada da će taj niz nastaviti i večeras jako je velika. Protivnik je težak i neugodan, ali uostalom takvi su svi u ovoj fazi natjecanja.

Što su rekli

Karel Heraerts, trener Union SG-a: "Ne možemo im dozvoliti ni djelić prostora, ali isto tako želimo se kvalificirati dalje, tako da moramo napadati. Od početka sezone imamo jasnu ideju kako igrati. Vjera u same sebe bila je jedna od naših najvećih snaga, a to se neće promijeniti ni večeras. Igramo na pobjedu. Reći da se ovdje osjećam jako dobro bilo bi podcjenjivanje.

Simon Rolfes, sportski direktor Bayera: "Iščekivanje utakmice je preveliko. Bit će zaista posebno ako uspijemo ući u polufinale. Imamo dobru startu poziciju, ali znamo koliko snage ima naš protivnik. Bit će intenzivan i izjednačen dvoboj, ali puni smo motivacije."

Mjesto, vrijeme, suci

Lotto park, Anderlecht, 21:00

Sudac: Antonio Mateu Lahoz (Španjolska)

Nedostaju

Union SG: Van Der Heyden (suspenzija), Pirard (ozljeda)

Bayer Leverkusen: Lunev, Schick (ozljede)

Zadnji susret

Prva međusobna utakmica prije tjedan dana u Leverkusenu završila je bez pobjednika 1:1. Za vodstvo gostiju zabio je Victor Boniface, dok je remi njemačkoj ekipi donio Florian Wirtz.

Prognoza

Bayer igra jako dobro pod paskom Xabija Alonsa i bez obzira na remi u prvoj utakmici, vjerujemo da ima nešto kvalitetniju ekipu koja će to u uzvratu pokazati. I jedni i drugi moraju napasti pa očekujemo da bi dvoboj mogao biti efikasniji od prvog.

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!