Košarka

Petrović: 'Da sam mislio da postoji mogućnost suprotnog scenarija, predložio bih samo Gjergju'

Petar Jenjić • četvrtak, 20.04.2023.
Petrović: 'Da sam mislio da postoji mogućnost suprotnog scenarija, predložio bih samo Gjergju'
Foto: FaH

Aco Petrović u razgovoru za Večernji list osvrnuo se na izbor Josipa Sesara za izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije, iako je, ističe, njegov favorit bio Dario Gjergja...

Sportski direktor Hrvatskog košarkaškog saveza Aco Petrović nadopunio je određene izjave novog izbornika Josipa Sesara koji je rekao da ga je ovaj već i prije imenovanja zvao "izborniče."

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Što je Sesar rekao, to je pola istine. Činjenica je da je do kraja ožujka bio jedini i legitimni kandidat, ali isto tako je znao da ću krajem trećeg i početkom četvrtog mjeseca obaviti razgovore s još dva kandidata. Ovdje neću spominjati ime onog koji je otpao jer mu klub nije dopustio vanklupski angažman", rekao je Petrović u razgovoru za Večernji list.

Drugi kandidat bio je kudikamo jače ime.

"Razgovarao sam s Gjergjom u Bruxellesu 3. travnja. Nakon što je pristao na naše uvjete, predsjednik Rukavina, glavni tajnik Vranković i Sesar znali su da je Gjergja u igri. Sesar me nazvao i rekao da nema problema prihvatiti da izbornik bude netko drugi. Svi su znali da je ušao u igru i da je moj favorit."

Ovime je izgubljen za dolazak na izborničku poziciju u budućonosti.

"Za Gjergju je ovo bio idealan trenutak, a za Sesara bi bio sljedeći termin. S Gjergjom bismo imali sve što nam treba, a to je stručnjak koji je s Belgijom prošao sve što bi ga čekalo ovdje. U tom bismo slučaju dobili izbornika za 16 do 20 tisuća eura godišnje plus paušal koji ide preko Hrvatskog olimpijskog odbora. To je pokazatelj koliko je htio posao jer takvog trenera ne možeš dobiti za taj novac."

"Nisam htio Sesara nekorektno izbaciti iz igre, ali mislio sam da će se poštivati da je Gjergja moj kandidat. Vjerovao sam u transparentnost i da će poštovati moje prijedloge, kao i zadnjih sedam mjeseci. Da sam mislio da postoji mogućnost suprotnog scenarija, predložio bih samo Gjergju", nastavio je Petrović i osvrnuo se zašto je sad otišao na odmor.

"Nakon sedam mjeseci i 12 tisuća kilometara bez dana odmora, smatrao sam da je vrijeme uzeti dva tjedna i dobro razmisliti što dalje."

FOTO: HINA/Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!