Vodeni sportovi

Hrvatska će dobiti novog protivnika: Brazil odustao od nastupa na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki

Mihaela Bradovski • četvrtak, 20.04.2023.
Hrvatska će dobiti novog protivnika: Brazil odustao od nastupa na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki
Foto: Mario Strmotić/HINA

Iznenađujuća vijest dolazi iz Brazila, tamošnji Savez vodenih sportova izvijestio je kako muška i ženska vaterpolska reprezentacija neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Fukuoki...

Hrvatska je u utorak saznala protivnike u skupini na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu koje će se održati u Fukuoki, a danas je došla neočekivana vijest. Naime, reprezentacija Brazila odustala je od nastupa i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Glavni razlog je, kako navodi Hrvatski vaterpolski savez na svojoj strani, financijske prirode, naime tamošnji budžet opterećuje i nastup na Panameričkim igrama gdje će Brazil hvatati vizu za Olimpijske igre. U savezu smatraju kako ne mogu financijski izdržati nastup i na Panameričkim igrama i na Svjetskom prvenstvu, posebno jer je riječ o nastupu i muške i ženske ekipe.

Hrvatska je s Brazilom trebala igrati na otvaranju Svjetskog prvenstva, u prvom kolu s početkom u devet sati po hrvatskom vremenu.

Sada ostaje pitanje tko će biti novi protivnik Hrvatske u skupini. Logikom stvari trebala bi to biti Argentina koja se našla prva iza Brazila na Panameričkom prvenstvu. Ako Argentinci ne budu zainteresirani, otvorit će se prostor za jednu azijsku reprezentaciju.

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!