Nogomet

Sevilla donijela aktivan rezultat s Old Trafforda, ali i gosti i dalje vjeruju u polufinale

Branimir Korać • četvrtak, 20.04.2023.
Sevilla donijela aktivan rezultat s Old Trafforda, ali i gosti i dalje vjeruju u polufinale
Foto: EPA

Sevilla i Manchester United u uzvratu bez izrazitog favorita borit će se za mjesto u polufinalu Europske lige. Sve opcije uoči ovog uzvrata su otvorene...

Sevilla i Manchester United dat će večeras jednog od sudionika polufinala Europske lige. Susret na Sanchez Pizjuanu potpuno je otvoren, u Manchesteru je završilo 2:2, a da u Sevilli niti sami ne znaju kako su izbjegli poraz nakon zaostatka od dva pogotka uoči same završnice.

Igraj na Sevilla - Manchester United na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Goste je na Old Traffordu itekako pomazila sreća, gubili su i nisu izgledali kao momčad koja se može vratiti, ali uz pomoć dva autogola Manchester Uniteda u završnici susret je ipak okončan bez pobjednika 2:2 i potpuno je otvorio dvoboj uoči uzvrata.

Nakon tog dvoboja na Old Traffordu i Sevilla i Manchester United upisali su gostujuće pobjede u prvenstvu i to s identičnih 2:0. Sevilla je uzela pobjedu u gostima kod Valencije, a Manchester United je slavio kod Nottingham Foresta.

Unitedova dosadašnja sezona je kudikamo bolja nego Sevillina, Sevilla je dugo strahovala za ostanak u ligi, još uvijek nije matematički osigurala nastup u La Ligi i sljedeće sezone, ali je danas situacija znatno bolja nego što je bila. No, sve se to može promijeniti s dva-tri poraza.

Manchester United imao je bolje rezultate, no imao je i on dosta oscilacija tijekom sezone i želi dobrim rezultatom u Europskoj ligi uljepšati dojam.

U Unitedu nisu bili nezadovoljni nastupom u prvom susretu, bez obzira što nisu došli do pobjede. Bili su bolja momčad i obrazac iz tog susreta mogu preslikati u uzvrat. Naravno, uz vjeru kako će ovaj put biti malo spretniji i sretniji.

Što su rekli

José Luis Mendilibar, trener Seville: "Šanse su 50:50, bit će vrlo komplicirano i iako je bilo 2:2 u prvom susretu, nismo i dalje favoriti. Navijači će nam pomoći, ali na terenu smo 11 na 11.Ovaj Manchester United ima iskustvo na svojoj strani."

Erik ten Hag, trener Manchester Uniteda: "U ovom susretu moramo biti vrlo koncentrirani i motivirani te pokušati odigrati našu najbolju utakmicu. Trenutno dobro stojimo na travnjaku, ali moramo napraviti više u fazi napada. Uvjeren sam da ovdje možemo do pogodaka i pobjede."

Mjesto, vrijeme, suci

Sevilla, Sanchez Pizjuan, 21:00

Suci: Artur Soares Dias (Portugal)

Nedostaju

Sevilla: Jordan (ozljeda), Montiel (kartoni)

Manchester United: Fernandes (kartoni), Garnacho, Heaton, Martinez, Varane, Van de Beek (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

Manchester United i Sevilla na Old Traffordu igrali su u prvom susretu 2:2. United je poveo golovima Marcela Sabitzera u prvih 20 minuta, ali u završnici Malacia i Maguire skreću loptu u svoju mreži i Sevilla poravnava.

Prognoza

Sve je otvoreno uoči uzvrata, možda United ima blagu prednost, ali doslovno vrlo blagu.Sevilla će napraviti sve da iskoristi 2:2 iz prvog dvoboja i prođe dalje.

FOTO: EPA/JULIO MUNOZ

Europska liga, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Roma4:1 *Feyenoord
Royale Union Saint-Gilloise1:4Bayer Leverkusen
Sevilla3:0Manchester United
Sporting1:1Juventus

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!