Tenis

Donna Vekić nakon velike borbe poražena od bivše prve igračice svijeta

Mihaela Bradovski • četvrtak, 20.04.2023.
Donna Vekić nakon velike borbe poražena od bivše prve igračice svijeta
Foto: EPA

Donna Vekić zaustavljena je u drugom kolu jakog turnira u Stuttgartu. Čehinja Karolina Pliškova slavila je nakon velike borbe u tie-breaku trećeg seta...

Donna Vekić nije uspjela slaviti u meču punom oscilacija s obje strane. Veliki posao odradila je Karolina Pliškova u tie-breaku trećeg seta gdje je bila mirnija i sa 7:5 izborila prolaz u četvrtfinale.

Igraj na mečeve turnira u Stuttgartu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vekić i Pliškova često su se susretale, Pliškova je ta koja ima bolji međusobni omjer, ali prošli dvoboj otišao je na stranu naše tenisačice koja je bila uspješnija prošle godine na turniru u San Diegu.

U Stuttgartu je Pliškova puno bolje otvorila meč, vrlo brzo je otišla na 5:1 i zaključila set bez većih problema sa 6:2.

Vekić je u drugom i trećem setu ipak pokazala bolju igru. U drugom setu imala je dva puta break prednosti i bila u lijepim prilikama da i prije završi posao. Pliškova se oba puta vraćala, ali se u tie-breaku nakon Donninog vodstva 6:3 nije uspjela oporaviti.

Vekić je izborila treći set gdje breakova nije bilo, a samo je Donna imala kraću krizu na servisu u petom gemu kada je Pliškova došla do 15:40, no ovoga puta bez posljedica.

I ovdje je odlučivao tie-break, samo su uloge na kraju bile zamijenjene. Pliškova je bila ta koja je povela sa 6:3 i nakon toga dovršila posao.

Nakon Petre Martić i Donna Vekić je u Stuttgartu upisala tijesan poraz te se oprostila od turnira.

WTA Stuttgart, drugo kolo:
Karolina Pliškova (Češka) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:2, 6:7(5), 7:6(5)

FOTO: EPA/Miguel Sierra

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!