Nogomet

Bjelici visok poraz na debiju, rano vodstvo pa igrač manje

Branimir Korać • četvrtak, 20.04.2023.
Bjelici visok poraz na debiju, rano vodstvo pa igrač manje
Foto: FaH

Nenad Bjelica prvi put je sjedio na klupi Trabzonspora i u gostima kod Sivasspora upisao je uvjerljiv poraz. Domaćin je slavio s 4:1 u susretu u kojem je imao igrača više od 22. minute...

Nenad Bjelica nije baš ovako zamišljao svoj debi na klupi Trabzonspora. Međutim, niti okolnosti mu nisu išle na ruku, dobro je krenuo, ali ubrzo je stiglo isključenje koje je u potpunosti promijenilo cijelu priču.

Igraj na utakmice turskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi protivnik bio mu je Sivasspor, solidna momčad koja baš i ne briljira ove sezone na svom travnjaku, ali niti Trabzonspor nije u nekom sjajnom stanju da bi ovdje bio izraziti favorit. Ipak, imao je nadu i realnu priliku.

Odlično je krenulo, već u 11. minuti Lazar Marković doveo je Trabzonspor u vodstvo, međutim već desetak minuta kasnije situacija koja je posve okrenula susret.

Jens Stryger Larsen skrivio je kazneni udarac i zaradio isključenje, a da stvar bude još gora po Bjelicu, čini se da se i ozlijedio. Samuel Saiz bio je precizan s bijele točke i izjednačio je na 1:1, a do kraja prvog dijela Erdogan Yesilyurt zabija za potpuni preokret.

U drugom poluvremenu dosta rano, u 58. minuti, Saiz je svojim drugim pogotkom povisio na 3:1 čime je postalo jasno kako će Bjelica vrlo vjerojatno upisati poraz na debiju.

Nije njegova momčad uspjela ponovno svladati Vurala, a Sivasspor je u sudačkoj nadoknadi preko Jonnyja Caiceda došao do visokih 4:1.

Loš start, a priliku za popravak dojma Bjelica će imati u sljedećem kolu u Trabzonu gdje mu u goste dolazi Ankaragucu, momčad iz donjeg dijela poretka koju predvodi Gambijac Ali Sowe, šesti strijelac lige te bivši igrač Hajduka Nihad Mujakić.

Tursko prvenstvo, 30. kolo:
Sivasspor - Trabzonspor 4:1

FOTO: HINA/Daniel KASAP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!