Košarka

Furnir želi namučiti momčad Splita: 'Uvjereni smo da nam se neće dogoditi izdanje iz Zadra'

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 21.04.2023.
Furnir želi namučiti momčad Splita: 'Uvjereni smo da nam se neće dogoditi izdanje iz Zadra'
Foto: FaH

Vrlo zanimljivo moglo bi biti u Splitu gdje u subotu gostuje sve bolja momčad Furnira. Split je favorit, ali gosti imaju što za reći...

U sedmom kolu HT Premijer lige košarkaše Furnira u subotu (16.30 – Gripe) očekuje gostovanje kod Splita. Susret se igra na dan kada klub iz Dubrave slavi svoj 47. rođendan koji će svečano biti obilježen četiri dana kasnije (srijeda, 26. travnja u 20 sati) kada u Dubravu stiže Cibona.

Igraj na Split - Furnir na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ostajem kod mišljenja od prije nedavne naše utakmice u Dubravi da je Split po meni najveći kandidat za osvajanje naslova prvaka Hrvatske. Odlična tri Amerikanca s nekoliko kvalitetnih domaćih igrača čine momčad koja s pravom računa na najviši plasman. U toj posljednjoj utakmici u Dubravi prije mjesec dana, kada su nas dobili u samoj završnici, igrali su bez Shortera i tada smo ih mi našom dobrom igrom natjerali da daju svoj maksimum kako bi došli do pobjede. Naravno da je naša želja da i u Splitu pokušamo igrati na gornjoj granici naših mogućnosti i tražimo neku svoju priliku u utakmici da budemo što duže egalu", kaže trener Furnira Jeronimo Šarin prisjećajući se nedavnog dvoboja u Dubravi kada je Split u završnici tricama Roka Ukića okrenuo minus 11.

"Ta utakmica protiv Splita u Dubravi je bila pokazatelj kako bi trebali igrati protiv njih i na Gripama. Bit će naravno jako teško jer su oni odlična momčad koju predvode Shorter i Mavra. Kroz ovaj tjedan smo se nastojali što bolje pripremiti i prezentirati u što boljem svjetlu. Nakon dobre utakmice protiv Cedevite Junior u dobrom ozračju dočekujemo ovu utakmicu. Uvjereni smo da nam se neće dogoditi izdanje iz Zadra prije deset dana već da možemo što bolje parirati i tražiti svoju šansu u ovoj utakmici", dodao je Emil Savić.

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

HT Premijer liga, Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Šibenka55:78Zadar
Split92:68Dubrava
Cibona86:73Cedevita Junior
1Zadar (+40)82+396
2Split (+40)82+383
3Cibona (+40)73+387
4Cedevita Junior (+40)46+165
5Šibenka (+35)19-131
6Dubrava (+33)28-142

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!