Nogomet

Hajduk prvi hrvatski finalist nekog natjecanja pod Uefinom ingerencijom

Petar Jenjić • subota, 22.04.2023.
Hajduk prvi hrvatski finalist nekog natjecanja pod Uefinom ingerencijom
Foto: EPA

Raspucavanje AZ Alkmaara i Sportinga bilo je četvrto u povijesti ovog natjecanja kada govorimo o polufinalnim natjecanjima, dok je Hajduk postao prvi hrvatski klub koji je izborio finale UEFA-inog natjecanja...

Petak nam je donio izuzetno uzbudljive utakmice u polufinalima Lige prvaka mladih, a posebno veselje donijela je pobjeda Hajduka protiv Milana. Bili tići u finalu će igrati protiv AZ Alkmaara koji je nakon bolje izvođenja penala svladao Sporting Lisabon. Nakon 90 minuta igre bilo je 2:2.

Zanimljivost je to da je ovo bilo četvrti put u povijesti da je jedno polufinale otišlo u raspucavanje, a sva četiri puta rezultat je bio 2:2 nakon regularnog vremena. Prošle godine Benfica je prošla Juventus, a 2018. i 2019. godine Chelsea je svladao Porto, odnosno izgubio od Barcelone.

Hajduk je golovima Jere Vrcića, Rokasa Pukštasa i Šimuna Hrgovića svladao Milan s 3:1 i tako izborio svoje prvo finale nekog europskog natjecanja.

Isto tako, postao je prva hrvatska momčad koja je ušla u finale nekog Uefinog natjecanja, s obzirom na to da je Dinamo 1967. godine osvojio Kup velesajamskih gradova, natjecanje koje nije pod njenom organizacijom.

Momčad Marijana Budimira pobijedila je u sedam od osam utakmica nakon 90 minuta igre, a samo je Borussia Dormtund odvukla ih do penala.

FOTO: EPA/SALVATORE DI NOLFI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!