Zimski sportovi

New York Islandersi "uraganski" srušili 79 godina star rekord

HINA, Petar Jenjić • subota, 22.04.2023.
New York Islandersi "uraganski" srušili 79 godina star rekord
Foto: Dea Sajko

U razmaku od samo dvije minute i 18 sekundi New York Islandersi postigli su četiri pogotka protiv Carolina Hurricansa...

New York Islandersi noćas su na domaćem terenu u utakmici doigravanju svladali Carolina Hurricanese s visokih 5:1 i tako smanjili zaosatatak u seriji na 2-1.

Igraj na doigravanje NHL-a na SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nešto manje od četiri minute prije kraja regularnog dijela na semaforu je stajalo 1:1, a onda je uslijedio "uragan" u mrežu Caroline koja je u dvije minute i 18 sekundi primila četiri gola.

Zabijali su redom Kyle Palmieri, Matt Martin, Scott Mayfield i Anders Lee. Tako brzo četiri pogotka u doigravanju nisu se zabila 79 godina. Preciznije 30. ožujka 1944. godine kad su Montreal Canadiensi s 11:0 bili bolji od Toronto Maple Leafsa.

Boston, uvjerljivo najbolja momčad osnovnog dijela NHL sezone, vratila je prednost domaćeg leda nakon treće utakmice. Iznenađujuće su Bruinsi iz Bostona izgubili drugu domaću utakmicu od Floride, ali su pozitivno reagirali odmah u trećoj. U gostima su slavili 4:2 i time poveli 2-1 u seriji.

Za Boston je u prvoj trećini strijelac bio Hall, u drugoj Coyle, a u trećoj Pastrnak i Nick Foligno, dok su za Floridu u samom finišu pogađali Staal i Reinhart.

Kao i Islandersi, tako su uvjerljivu pobjedu u noći s petka na subotu ostvarili hokejaši Minnesote koji su pred svojim navijačima pobijedili Dallas 5:1 i time poveli 2-1 u seriji. Za Minnesotu je dva pogotka postigao Zuccarello, a po jedan Johansson, Marcus Foligno i Hartman.

Najveća neizvjesnost bila je u susretu Los Angeles Kingsa i Edmontona u kojem je Los Angeles nakon produžetka slavio s 3:2 i time poveo 2-1. Gol odluke postigao je Trevor Moore u četvrtoj minuti dodanog vremena.

Tijekom 60 minuta igre strijelci su za Kingse bili Iafallo i Kempe, a za goste je oba puta pogađao Connor McDavid.

NHL:
New York Islanders - Carolina Hurricanes 5:1 (1-2 u seriji)
Florida Panthers - Boston Bruins 2:4 (1-2 u seriji)
Minnesota Wild - Dallas Stars 5:1 (2-1 u seriji)
LA Kings - Edmonton Oilers 3:2 nakon produžetka (2-1 u seriji)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!