Ostali sportovi

Hrvatski mix tim pobjednik u svojoj kategoriji 4Islands MTB utrke

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 23.04.2023.
Hrvatski mix tim pobjednik u svojoj kategoriji 4Islands MTB utrke

Subotnjom 41 kilometar dugom etapom koja se vozila na otoku Lošinju završeno je osmo izdanje 4Islands MTB utrke...

Nakon dva dana provedena na otoku Krku, jednog dana na Rabu i Cresu ekipe su veliko finale utrke dočekali na Lošinju. Posljednja dionica je osim izdržljivosti zahtijevala i tehničku izvedbu, a na nekim dijelovima staze i oni najbolji svoje su bicikle morali gurati. Staza dužine 41 kilometar sa sobom je nosila i 950 metara uspona što je bilo zahtjevno za natjecatelje koji bicikliraju od ponedjeljka.

Na cilj u Malom Lošinju prvi je u muškoj kategoriji stigao tim ORBEA x Leatt x Speed Company s vremenom 1:34:40, koji su ujedno i ukupni pobjednici ove kategorije. Tim BUFF Megamo u završnu etapu ušao je s 57 sekundi zaostatka. U ukupnom poretku ORBEA x Leatt x Speed Company sve četiri etape prešao je za 10:53:20 sati. Drugo mjesto osvojio je tim BUFF Megamo, s 19:18 minuta zaostatka, a treći su, tim Team BULLS s vremenom 24:00 minute zaostatka.

U ženskoj kategoriji prvi je stigao tim sportograf.com-Bike Aid MTB, s vremenom 2:08:03, te su time obranile naslov prvakinja i u sveukupnom poretku, s ukupnim vremenom za sve četiri etape 14:21:01 sati. Drugo mjesto osvojio je tim Velohunt, koji je imao 21:11 minuta zaostatka. Treće mjesto pripalo je timu TRISCELION SRT-Protective Factory sa zaostatkom 33:22 minute.

U mix kategoriji pobjednici četvrte etape, ali i ukupni pobjednici su Roko Fržop i Kristina Lukačević, naš nepobjedivi tim HUSQVARNA MIX Team. Finalnu etapu odvozili su s vremenom 2:06:14, a ukupno vrijeme za sve četiri etape im je 14:24:14.

Još jedan odličan rezultat hrvatskog tima rezultirao je trećim mjestom u sveukupnom poretku Masters Men kategorije. Team VISIT KVARNER, Marin Deković i Mario Šubr sve četiri staze odvozili su za 13:15:33 sati.

Prijave za 4Islands 2024. izdanje otvaraju se već 7. lipnja!

4Islands MTB stage race petodnevna je etapna brdska biciklistička utrka čiji je osnovni cilj promocija brdskog biciklizma kao rekreacije, hobija, sporta i stila života. Ova godina razlikuje seod prethodnih po tome što je Ironman grupa otkupila kvarnersku utrku i predstavila "4Islands MTB race" kao dio svojih Epic series uz ostalih 7 utrka. Zahvaljujući vrhunskoj inicijativi domaćina te njihovoj ugodnoj dobrodošlici, napornom radu organizacijskog tima i sjajnoj suradnji s partnerima ostvaruje se sinergija sporta i van sezonskog turizma koja je u Hrvatskoj u svom najvećem usponu, a natjecatelji koji se vraćaju već nekoliko godina su to i prepoznali.

FOTO: Krume Ivanovski

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!