Nogomet

Legendarni Kazuyoshi Miura debitirao u portugalskom nogometu u 57. godini

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 23.04.2023.
Legendarni Kazuyoshi Miura debitirao u portugalskom nogometu u 57. godini

Bivši japanski napadač Kazuyoshi Miura u subotu je dodao još jedno postignuće svojoj karijeri koja prkosi godinama, debitirajući za portugalski drugoligaš Oliveirense u dobi od 56 godina.

Miura, koji se ranije ove godine pridružio Oliveirenseu na posudbi iz Yokohama FC, ušao je u igru ??u 90. minuti za pobjedu od 4:1 na Academico de Viseu.

Igraj na utakmice portugalske druge lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prema izvješću na web stranici portugalske lige, Miura je "najstariji nogometaš koji je ikada igrao u portugalskom nogometu, sa 56 godina, jednim mjesecom i 24 dana".

Miura, koji je u svojoj 38. sezoni profesionalnog nogometa, igrao je za niz klubova diljem svijeta, uključujući Palmeiras, Genou, zagrebački Dinamo i Vissel Kobe.

Portugal je šesta zemlja u kojoj je Miura, kojeg navijači zovu "Kralj Kazu", igrao nakon što je započeo svoju svjetsku karijeru u brazilskom Santosu 1986. godine.

Odigrao je 89 utakmica za japansku reprezentaciju, osvojio Azijski kup 1992. i drugi je najbolji strijelac u zemlji svih vremena s 55 golova. Posljednju međunarodnu utakmicu odigrao je 2000. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!