Zimski sportovi

Borna Rendulić najbolji napadač, Hrvatska završila na trećem mjestu u Madridu

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 23.04.2023.
Borna Rendulić najbolji napadač, Hrvatska završila na trećem mjestu u Madridu
Foto: Davor Sajko

Hrvatski hokejaši nastup na Svjetskom prvenstvu Divizije IIA završili su na trećem mjestu nakon što su upisali poraz u posljednjem kolu od Španjolske...

Hrvatska reprezentacija hokejaša na ledu osvojila je treće mjesto na turniru Svjetskog prvenstva Divizije II skupina A koji je održan u Madridu, a u završnom dvoboju su poraženi od Španjolske sa 5:2 (1:2, 1:0, 3:0).

Igraj na hokejaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska je odlično započela dvoboj i pogocima Luke Jarčova (7:24) te Brune Kegalja (10:06) povela s 2:0 na polovici prve trećine. No, u nastavku dvoboja Hrvati više nisu uspjeli svladati domaćeg vratara, dok su Španjolci postigli pet pogodaka i s maksimalnih 15 bodova izborili promociju u Diviziju I skupinu B.

Strijelci za pobjedničku reprezentaciju bili su Dorian Donath (11:18, 53:06), Gaston Gonzalez (20:33), Oriol Rubio (57:20) i Quim Muratet (58:06).

Izabranici Danijela Kolomba su osvojili broncu s devet bodova, a srebro je pripalo Gruziji koja je završila natjecanje s 12 bodova. Iz Divizije II skupina A ispala je reprezentacija Islanda koja je u krugu tri reprezentacije s po tri boda (Australija, Izrael) imala najlošiju gol-razliku.

Hrvatski reprezentativac Borna Rendulić proglašen je najboljim napadačem turnira. U pet nastupa je 31-godišnji Zagrepčanin postigao četiri pogotka i imao sedam asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!