Tenis

Troje hrvatskih predstavnika saznalo potencijalne protivnike u Madridu, Konjuh zapela u kvalifikacijama

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 24.04.2023.
Troje hrvatskih predstavnika saznalo potencijalne protivnike u Madridu, Konjuh zapela u kvalifikacijama
Foto: EPA

U ponedjeljak su u madridskom teniskom centru Caja Magica počele kvalifikacije za WTA 1000 i ATP Masters 1000 turnir Mutua Madrid Open, a hrvatska tenisačica Ana Konjuh ostala je bez mogućnosti za plasman u glavni ždrijeb...

Konjuh (WTA - 164.) je poražena već u prvom kolu, a bolja od nje sa 6:4, 7:6(4) bila je Austrijanka Julia Grabher (WTA - 92.), druga nositeljica kvalifikacijskog turnira. Hrvatska reprezentativka je u drugom setu vodila s 5:1, a kod 5:4 je propustila dvije set-lopte.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovo je četvrti WTA turnir zaredom na kojem 25-godišnja Dubrovčanka nije prošla kvalifikacije te treći u kojem je poražena u prvom kolu.

U glavnom ždrijebu će nastupiti Donna Vekić i Petra Martić, a obje su slobodne u prvom kolu. Vekić (WTA - 23.) je 20. nositeljica, a u drugom kolu čeka pobjednicu dvoboja dviju španjolskih predstavnica, 23-godišnje Rebeke Masarove (WTA - 74.) i 25-godišnje Cristine Bucse (WTA - 70.).

Martić (WTA - 33.) je postavljena za 27. nositeljicu, a suparnica u drugom kolu bit će joj bolja iz dvoboja Argentinke Nadije Podoroske i kvalifikantice.

U ponedjeljak će na teren i hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Gojo (ATP - 110.), kojeg u prvom kolu kvalifikacija čeka Britanac Jan Choinski (ATP - 179.).

Borna Ćorić je kao 17. nositelj glavnog turnira slobodan u prvom kolu, a u drugom će igrati protiv pobjednika dvoboja dvojice francuskih tenisača, Jeremyja Chardyja (ATP - 635.) i Huga Gastona (ATP - 106.).

Madrid, kvalifikacije, prvo kolo:
Julia Grabher (Austrija, 2) - Ana Konjuh (Hrvatska) 6:4, 7:6(4)

FOTO: EPA/MIGUEL SIERRA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!